Gavmilde Glimt snublet mot Haugesund

Haugesunds Babajide David Akintola gratuleres etter sitt 2-0-mål mot Bodø/Glimt mandag. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haugesund avgjorde mot Bodø/Glimt før pause i eliteserien fotball mandag. Det ble 3-0 til gjestene etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget.

Brede Moe headet inn et selvmål til 0-1 etter 20 minutters spill. Frederik Gytkjær løftet ballen inn i feltet fra venstresiden. Moe fikk lite press på seg, men ga likevel gjestene ledelsen.

På tribunen var mange småiltre Glimt-fans. De likte ikke det de så ute på banen der Haugesund var best i mye. Hjemmelaget ropte også på straffe etter 26 minutter. Da gikk Fredrik André Bjørkan i bakken innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre.

Tabbe

Stemningen blant hjemmetilskuerne skulle synke ytterligere kloss inn mot pause. Et langt 5-metersutspill fra Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit viste seg å bli til målgivende pasning.

Glimt-forsvarer Emil Jonassen så ut til å ha kontroll, men det var et synsbedrag. Babajide David Akintola snappet opp et fryktelig dårlig tilbakespill, satte fart og skjøt i keeper. Returen slo tilbake i Akintola og gikk inn til 0-2.

Snaut ti minutter før slutt la så Gytkjær på til 0-3 i det som ble en blytung påskeavslutning for Glimt.

Vrient

Haugesund vant for annen gang på utebane denne sesongen. I serieåpningen ble det 2-1 over Odd i Skien. Haugesunderne prøver seg hjemme søndag. Da kommer Sarpsborg på besøk.

Bodø/Glimt tar turen til Telemark og solide Odd samme dag. Bodø-laget kan fort gå på sitt tredje strake nederlag der. Glimt slo Lillestrøm 3-1 i premieren.