Meny

– Denne vendingen kan åpne for Northug-retur

Petter Northugs vei til landslaget virker kortere ettersom Coop går inn som sponsor for langrennslandslaget.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Coop blir trolig ny sponsor av langrennslandslaget. Det kan være gode nyheter for Petter Northug, men utløse problemer for Therese Johaug.

– Signalene jeg har fått tyder på at dramaet rundt Northug tar en uventet vending. Han har vært kategorisk avvisende til landslaget, men denne vendingen kan åpne for en retur, sier Adressa-kommentator Birger Løfaldli til ABC Nyheter.

Petter Northugs sponsor Coop blir også sponsor for landslaget i langrenn, meldte TV 2 torsdag. Samme dag var Northugs manager Are Sørum Langås i et møte med Espen Bjervig, markedssjef i langrennsavdelingen til Norges Skiforbund.

TV 2 mener å vite at den nye avtalen skal presenteres i midten av april.

– Med Coop-avtalen i boks gjør det Northugs vei inn på landslaget enklere kommersielt. Men det er fortsatt helt usikkert om han fortsetter som skiløper. Det tror jeg ikke han vet selv enda. Han må selv finne ut om han har motivasjonen som skal til for å nå verdenstoppen igjen, påpeker Løfaldli.

Verken landslagssjef Vidar Løfshus eller Espen Bjervig har besvart ABC Nyheters henvendelser fredag.

– Dialongen har nesten vært fraværende

Adressa-kommentatoren mener Northugs vei til neste års VM i Seefeld blir lettere ved å være på landslaget.

– Først må han ønske seg og deretter få en plass på landslaget. Men er han først inne, vil han bli prioritert i verdenscupen og det gjør veien til VM enklere.

– Hvordan vil du beskrive kommunikasjonen mellom Northug og forbundet?

– Dialogen mellom Petter og Norges Skiforbund har nesten vært fraværende. Han var ikke på møtet i går, men det er ikke overraskende. Men teamet rundt Petter har jevnlig kontakt med forbundet. Jeg tror Vidar Løfshus og Tor Arne Hetland ønsker å ha Northug på landslaget, så får vi se om han ønsker det slev. Vil han inn på landslaget, har ikke Løfshus noe valg, da blir Northug tatt ut. Kravet fra folket vil bli for stort, mener Løfaldli.

Coop-avtalen kan bety trøbbel for Johaug

Men Coops nye avtale kan by på problemer for Marit Bjørgen og Therese Johaug. De har en privat sponsoravtale med Asko. Denne har de hatt i mange år. Med Coop-avtalen i havn vil Johaug trolig havne i en lignende konflikt som Northug har hatt gående med Norges Skiforbund.

 – Slik jeg oppfatter saken, vil det bli problematisk. Skiforbundet ha vært tydelig på at det er ikke aktuelt med noen ny spesialavtale som den Northug fikk i 2015. Slik jeg forstår det kan avtalene Johaug og Bjørgen har med Asko ikke videreføres hvis Coop går inn som landslagssponsor, hvis regelverket er som nå, sier Løfaldli til ABC Nyheter. 

Johaug vil gjøre comeback etter dopingdommen på Beitostølen i november, mens Bjørgen foreløpig ikke har bestemt seg for om hun skal fortsette skikarrieren.

Populært