Meny

Rekord for Hareide og Danmark etter knepen seier

Åge Hareide kan fortsatt glise over det han får til med Danmark. Torsdag utvidet danskene rekken uten tap til tolv kamper. Her jubler Hareide etter at VM-plassen ble sikret mot Irland i november. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Danmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Danmark glitret ikke i 1-0-seieren mot Panama, men Åge Hareide kunne glede seg over at danskenes ubeseirede rekke økte til tolv kamper torsdag.

Så mange kamper på rad uten tap har aldri Danmark klart tidligere. Pione Sisto ble matchvinner med sin aller før mål for A-landslaget etter 69 minutter. Scoringen kom kort tid etter at Panama ble redusert til ti mann.

Torsdagens oppgjør var den første av i alt fire testkamper før VM-alvoret starter mot Peru. Hareide har tidligere fortalt at Panama ble valgt som treningsmotstander nettopp fordi lagets spillestil har en del likhetstrekk med Peru.

Rødt

Det var ingen praktkamp som utspilte seg på Brøndby stadion. Gressteppet var ikke det beste i kulden.

Panama gikk ikke uventet hardt inn i duellene, og det skulle til slutt straffe seg for gjestene fra Mellom-Amerika. Etter 65 minutter ble Blas Pérez utvist for farlig spill da han prøvde å stoppe Danmarks målvakt Kasper Schmeichel, som var utenfor egen boks for å klarere en ball med hodet.

Få minutter senere kom kampens eneste scoring. Sisto mottok ballen på kanten av Panamas 16-meter, trakk innover og skrudde ballen i det lengste hjørnet.

Bendtner-innhopp

Jubelbrølet var nesten like høyt noen minutter etterpå. Da ble målscoreren erstattet med publikumsyndlingen Nicklas Bendtner. Rosenborg-spissen klarte ikke å prege det siste kvarteret.

Hareides lag innledet sin ubeseirede rekke mot Kasakhstan i november 2016. Danmark har vunnet sju og spilt fem uavgjort siden forrige tap, som var mot Montenegro for snart halvannet år siden.

Danmark skal i tillegg til å møte Peru også spille mot Australia og Frankrike i VM.

Populært