Hegerberg matchvinner da Lyon tok første stikk

Ada Hegerberg ble matchvinner da Lyon slo Barcelona 2-1 i mesterligaen torsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ada Hegerberg sørget med sin 2-1-scoring for at Lyon har et godt utgangspunkt før returoppgjøret borte i mesterligaens kvartfinale mot Barcelona.

Gjestene fra Spania så ut til å få seg et sterkt borteresultat i Frankrike, men ti minutter før slutt dukket Hegerberg opp og sikret Lyon seieren i første kvartfinalekamp.

Før det hadde Amel Majri gitt vertene ledelsen etter 44 minutter, men Patricia Guijarro utlignet for Barcelona i det 72. minutt.

Kampen gikk mot 1-1 da Shanice van de Sanden fikk rom ute til høyre. Hun slo inn langs bakken, og inne i feltet ventet Hegerberg som plasserte ballen i lengste hjørne.

Hegerberg er ikke den eneste norske spilleren som markerte seg i mesterligaen for kvinner torsdag. Caroline Graham Hansen var sterkt delaktig i at Wolfsburg tok et langt steg mot mesterligasemifinalen etter 5-0-seier hjemme mot Slavia Praha.

Den norske landslagsspilleren startet kampen ute til venstre, og fikk se lagvenninne Pernille Harder sette inn 1-0 etter tolv minutter.

Kun minuttet etter var Hansen på plass og økte til 2-0. Deretter inntok «Caro» servitørrollen da Sara Gunnarsdottir la på til 3-0.

Danske Harder økte til 4-0 etter 58 minutter, mens Ewa Pajor fjernet så å si all tvil og spenning før returoppgjøret med sin 5-0-scoring i det 85. minutt.

Hansen ble byttet ut fem minutter før Pajors scoring.