Meny

Bjørgen om Johaug: – Vi kommer til å se henne mye på toppen

– Jeg tror nok at vi kommer til å se henne mye på toppen på de lengre distansene. Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk, sier Marit Bjørgen om Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Therese Johaugs varslede comeback kan inspirere Marit Bjørgen til å forlenge karrieren med minst ett år til.

Ragnhild Haga sa søndag til Aftenposten at hun har sett Johaug og Bjørgen trene sammen i Styggedalen i Oslo, og at hun nesten måtte le av å se hvor fort Johaug gikk.

– Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk

Tidenes vinterolympier, Marit Bjørgen, er også imponert over sin tidligere lagvenninne, som ble satt ut av landslaget etter dopingdommen i CAS.

Da Bjørgen og Johaug trente sammen i Holmenkollen i vinter, skal Johaug nærmest ha parkert Bjørgen flere ganger under intervalltrening.

– Det er vanskelig å sammenligne hver økt, men jeg mener at Therese er bedre nå enn hun var før hun sluttet å gå verdenscup. Jeg tror nok at vi kommer til å se henne mye på toppen på de lengre distansene. Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk, sier Bjørgen, og fortsetter:

– Hun har sett veldig solid ut

– Jeg synes at hun har sett veldig solid ut, og hun har vært motivert til å gjøre en god jobb treningsmessig, både teknisk og kapasitetsmessig, sier Bjørgen til NTB.

– Betyr det noe for din avgjørelse om du skal fortsette at du faktisk må bli enda bedre for å vinne skirenn neste år enn du har vært i år?

– Nei. Hvis jeg skal fortsette, så er heller det en motivasjon. Da vet jeg at jeg må jobbe med ting for å klare å være i toppen. Det motiverer og gjør at man er på hogget. Skal jeg fortsette må det være fordi jeg fortsatt tror at jeg kan være med helt der oppe.

Johaug tilbake i mai

Therese Johaug venter med å slutte seg til landslaget. Hun kommer tilbake dit først i mai.

Etter planen skal Johaug gjennomføre et høydeopphold i Mellom-Europa i fire-fem dager, og hun skal blant annet en tur innom neste sesongs VM-by Seefeld.

I november gjør hun comeback i konkurranse på Beitostølen.

– Hun følger det programmet vi har lagt opp. Hun kan i prinsippet trene med landslaget, men vi venter til etter sesongen før hun engasjerer seg med landslaget igjen når det gjelder trening, sier manager Jørn Ernst til NTB.

– De første samlingene med landslaget blir tidlig mai. Det blir på første vårsamlingen med laget, med tanke på ny sesong, sier Ernst videre.

Ernst: – Hun er i veldig godt slag,

– Det blir bra å komme seg inn i normale omstendigheter igjen. Det ser hun fram til.

Formen til Johaug per dags dato er det ifølge manageren ingen ting å si på.

– Hun er i veldig godt slag, både i kropp og hode. Den treningsplanen som har vært fulgt har fungert veldig bra, så den fysiske formen har hun klart å holde ved like. Der har vi hatt full kontroll. Hun vet hva som skal til. Planen har vært veldig vellykket, det ser i alle fall sånn ut på testene, sier Ernst.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært