Bjørgen om Johaug: – Vi kommer til å se henne mye på toppen

– Jeg tror nok at vi kommer til å se henne mye på toppen på de lengre distansene. Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk, sier Marit Bjørgen om Therese Johaug.
– Jeg tror nok at vi kommer til å se henne mye på toppen på de lengre distansene. Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk, sier Marit Bjørgen om Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaugs varslede comeback kan inspirere Marit Bjørgen til å forlenge karrieren med minst ett år til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ragnhild Haga sa søndag til Aftenposten at hun har sett Johaug og Bjørgen trene sammen i Styggedalen i Oslo, og at hun nesten måtte le av å se hvor fort Johaug gikk.

– Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk

Tidenes vinterolympier, Marit Bjørgen, er også imponert over sin tidligere lagvenninne, som ble satt ut av landslaget etter dopingdommen i CAS.

Da Bjørgen og Johaug trente sammen i Holmenkollen i vinter, skal Johaug nærmest ha parkert Bjørgen flere ganger under intervalltrening.

– Det er vanskelig å sammenligne hver økt, men jeg mener at Therese er bedre nå enn hun var før hun sluttet å gå verdenscup. Jeg tror nok at vi kommer til å se henne mye på toppen på de lengre distansene. Jeg vet at hun kommer til å bli veldig sterk, sier Bjørgen, og fortsetter:

– Hun har sett veldig solid ut

– Jeg synes at hun har sett veldig solid ut, og hun har vært motivert til å gjøre en god jobb treningsmessig, både teknisk og kapasitetsmessig, sier Bjørgen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Betyr det noe for din avgjørelse om du skal fortsette at du faktisk må bli enda bedre for å vinne skirenn neste år enn du har vært i år?

– Nei. Hvis jeg skal fortsette, så er heller det en motivasjon. Da vet jeg at jeg må jobbe med ting for å klare å være i toppen. Det motiverer og gjør at man er på hogget. Skal jeg fortsette må det være fordi jeg fortsatt tror at jeg kan være med helt der oppe.

Johaug tilbake i mai

Therese Johaug venter med å slutte seg til landslaget. Hun kommer tilbake dit først i mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter planen skal Johaug gjennomføre et høydeopphold i Mellom-Europa i fire-fem dager, og hun skal blant annet en tur innom neste sesongs VM-by Seefeld.

I november gjør hun comeback i konkurranse på Beitostølen.

– Hun følger det programmet vi har lagt opp. Hun kan i prinsippet trene med landslaget, men vi venter til etter sesongen før hun engasjerer seg med landslaget igjen når det gjelder trening, sier manager Jørn Ernst til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De første samlingene med landslaget blir tidlig mai. Det blir på første vårsamlingen med laget, med tanke på ny sesong, sier Ernst videre.

Ernst: – Hun er i veldig godt slag,

– Det blir bra å komme seg inn i normale omstendigheter igjen. Det ser hun fram til.

Formen til Johaug per dags dato er det ifølge manageren ingen ting å si på.

– Hun er i veldig godt slag, både i kropp og hode. Den treningsplanen som har vært fulgt har fungert veldig bra, så den fysiske formen har hun klart å holde ved like. Der har vi hatt full kontroll. Hun vet hva som skal til. Planen har vært veldig vellykket, det ser i alle fall sånn ut på testene, sier Ernst.