Meny

Pedersen vant verdenscupfinalen på 5000 meter: – Råsterk

Sverre Lunde Pedersen tok revansj etter VM-missen lørdag. Foto: Peter Dejong / AP/ NTB scanpix.

Sverre Lunde Pedersen slo tilbake etter fallet på 10.000-meteren i allround-VM og vant 5000-meteren under verdenscupavslutningen i Minsk lørdag.

– Den var råsterk, sier landslagssjef Sondre Skarli til NTB om Pedersens 5000 meter.

I siste par sammen med Ted-Jan Bloemen gikk den norske skøytekometen inn til 6.22,15 og henviste canadieren til femteplassen. Det var russeren Aleksandr Rumjantsev som ledet foran det siste paret med 6.23,81.

Skarli sier han nok en gang lar seg imponere av kapasiteten som hans elev besitter.

– 5000-meteren er en ting, men først var han med på lagtempoen der Norge vant overlegent, og der gjorde han størsteparten av jobben underveis. I 5000-meteren etterpå kontrollerte han løpet hele veien og gjør egentlig som han vil med konkurrentene. Det var veldig moro å se, meget imponerende, sier landslagssjefen.

Slått i OL

I OL var det Bloemen som var noen få centimeter foran nordmannen i kampen om sølvet bak Sven Kramer. Nederlandske Marcel Bosker, som tok bronsen i allround-VM, ble nummer tre med 6.24,12.

I langdistansecupen var det Bloemen som gikk til topps, 41 poeng foran Pedersen. Kramer deltok bare i tre løp og endte på tredjeplass med sine 300 poeng.

Forrige helg trengte Sverre Lunde Pedersen bare å komme seg greit gjennom 10.000-meteren for å bli Norges første verdensmester i allround siden Johann Olav Koss i 1994.

Slo tilbake

Men etter 6800 meter i Amsterdam hektet 25-åringen, falt og skled inn i sikkerhetsputene. Han kom seg opp, men måtte se gullet glippe til nederlandske Patrick Roest.

Med seier i lørdagens 5000-meter kan man trygt si at Pedersen slo tilbake.

– Ja absolutt. Det viser en helt spesiell vinnermentalitet. Mange ville lagt seg ned og synes synd på seg selv etter det som skjedde forrige helg, men Sverre var innstilt på at han skulle se framover og revansjere seg denne helgen. Og det har han til de grader gjort nå, avslutter Skarli.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært