Lillestrøm og Sarpsborg delte poengene etter keepertabber

Lillestrøms Aleksander Melgalvis pirker ballen i mål under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Åråsen stadion. Kampen endte 2-2. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Lillestrøm og Sarpsborg måtte nøye seg med uavgjort på Åråsen stadion i Eliteserien i fotball.

Aleksander Melgalvis reddet ett poeng for Lillestrøm da han fastsatte sluttresultatet til 2-2 mot Sarpsborg på Åråsen stadion lørdag.

Det var Lillestrøm som kom best i gang hjemme mot Østfold-laget. Kristoffer Ødemarksbakken satte inn 1-0 til hjemmelaget etter et drøyt kvarter, da han lurte ballen forbi Sarpsborgs keeper Aslak Falch fra skrått hold alene med keeper.

Det var 22-åringens første kamp fra start i Eliteserien etter overgangen fra Ullensaker Kisa før sesongen.

Drøye kvarteret senere sørget Sarpsborgs leiesoldat Joonas Tamm for balanse i regnskapet. Tamm, som er på lån fra Flora Tallinn ut sesongen, stanget inn utligningen etter et frispark fra Harmeet Singh. LSK-keeper Marko Maric nølte akkurat så lenge at den estiske stopperkjempen kom først på ballen og headet den i det tomme buret.

Snudde kampen

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 i en ikke alt for velspilt kamp, og kanskje var det banemannskapet til Lillestrøm som hadde stått for den beste prestasjonen, for matta på Åråsen var imponerende grønn og fin i kulda.

Ti minutter etter pause hadde Østfold-laget snudd kampen, og det med god hjelp fra LSK-keeper Maric.

Ronnie Schwartz satte ballen i åpent mål etter en kjempetabbe av Lillestrøm-keeperen. Ballen ble slått inn i feltet, men da Maric skulle fange ballen spratt den ut fra keeperens kropp, inn i en LSK-forsvarer og tilbake foran føttene til Schwartz. Dansken jublet mens LSK-spillerne så fortvilet på hverandre.

Satte fyr på LSK

Med drøye 20 minutter igjen å spille satte LSK-trener Arne Erlandsen inn Aleksander Melgalvis. Midtbanespilleren satte fyr på Lillestrøm og fire minutter etter hadde han kriget inn 2-2.

Før dommer Rohit Saggi godkjente scoringen måtte han ta en prat med assistentdommeren.

Bare minutter senere satte Melgalvis ballen i stolpen, og LSK ble etter hvert det førende laget. Men da Saggi blåste av kampen fire minutter på overtid var det klart at lagene delte poengene.

Sarpsborg 08 står med tre poeng etter to kamper. Østfold-laget åpnet sesongen med 1-0-seier hjemme mot Rosenborg. Lillestrøm, som startet med 1-3-tap borte mot Bodø Glimt, fikk dermed sesongens første poeng.

Neste runde tar Lillestrøm turen til Kristiansund, mens Sarpsborg tar imot VIF hjemme. Senere lørdag tar Rosenborg imot Kristiansund på Lerkendal, mens resterende kamper spilles søndag.