Meny

Bjørgen på pallen i svensk dobbeltseier

Marit Bjørgen var best av de norske i verdenscupsprinten i Falun fredag. Foto: Uld Palm, TT/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Marit Bjørgen fulgte opp seieren på Kollen-tremila med tredjeplass på verdenscupsprinten i skøyting i Falun fredag.

Hjemmehåpene Hanna Falk og Jonna Sundling toppet resultatlistene etter en taktisk perfekt gjennomført finale. De svenske jentene gikk i front og trakk ned farten. Dermed fikk ikke Bjørgen brukt kjempekreftene sine.

– Jeg må si meg veldig fornøyd med dette. Jeg har bestandig likt meg veldig godt i denne løypa, sa Bjørgen til NRK.

– Jeg hadde håpet å komme godt ut og få fart på finalen. Fart ble det imidlertid ikke, og da de svenske jentene klinket til på slutten, var jeg for dårlig, tilføyde hun.

Slind i finalen

Silje Øyre Slind kvalifiserte seg for karrierens tredje sprintfinale og ble nummer fem.

Den norske sprintdronningen Maiken Caspersen Falla hadde vunnet sprintcupen sammenlagt allerede før fredagens renn. OL-sølvvinneren så ut til å måtte ta noen poeng i Falun for å være helt sikker på seier, men da erkerival Stina Nilsson trakk seg fra verdenscupavslutningen på grunn sykdom, var duellen avgjort.

Falla vant sprintrennene i Drammen og Lahti, men fredag røk hun ut i semifinalen. Det var uvant kost for Fetsund-jenta.

– Det var en rar følelse, men jeg bommet totalt taktisk. Dumt, sa Falla til NRK.

Aktuelt:   Johannes Høsflot Klæbo tok sesongens sjuende sprintseier

Weng reddet seg inn

Ut i samme heat røk også amerikanske Jessica Diggins, som med seier ville meldt seg på i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Heidi Weng har den gule trøya foran rennene i Falun, men pustes i nakken av Ingvild Flugstad Østberg. Fredag var verdenscupavslutningen nær ved å starte ille for Enebakk-løperen.

Weng gikk ingen god prolog og var kun åtte små hundredeler fra å ryke ut. Til slutt gikk hun videre som aller siste kvinne. I kvartfinalen ble det exit for Weng, men samme skjebne led også Østberg. Dermed ble ikke avstanden de to imellom radikalt redusert.

– Det var bedre nå enn i prologen, men jeg har ikke nok fart i kroppen. Jeg orket rett og slett ikke nok, sa Weng.

Utslått i kvartfinalen ble også Kathrine Harsem og Tiril Udnes Weng.

Haga falt

Den dobbelte OL-mesteren Ragnhild Haga røk på sin side ut i kvalifiseringen etter å ha falt underveis.

– Det var surt. Jeg følte meg bra og skulle endelig prøve meg i sprint. Jeg ble for ivrig i bunnen av en bakke og gikk over ende, sa hun.

Den kanskje største overraskelsen i prologen var at Krista Pärmäkoski ble slått ut. Den finske løperen er nummer fire i verdenscupen og ble nummer sju på tremila i Holmenkollen.

Populært