Bolsjunov slo Klæbo i Falun-prologen

Johannes Høsflot Klæbo gjorde en god prolog i Falun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo gjorde en god prolog i Falun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russiske Alexander Bolsjunov henviste Johannes Høsflot Klæbo til annenplass i kvalifiseringen til verdenscupsprinten i langrenn i Falun fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

46 hundredeler skilte Bolsjunov og Klæbo, som var et hestehode foran resten av feltet. Franske Baptiste Gros fulgte nærmest, men var slått med halvannet sekund av Bolsjunov.

– Dette var midt på treet. Det var tungt å starte først. Jeg ble gående litt alene, men det er nå det begynner, sa Klæbo til NRK.

Eirik Brandsdal, som overveier å avslutte karrieren etter inneværende sesong, ble nest beste norske løper på 12.-plass. Han var slått med drøyt fire sekunder av den russiske vinneren.

– Det er nesten så jeg kaster opp. Jeg ble så stiv på slutten, sa Brandsdal.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14, mens Emil Iversen fulgte fem plasser lenger ned på resultatlista.

Aktuelt: Klæbo nekter å ta seieren på forskudd

Martin Johnsrud Sundby gjorde også en god prolog og endte på 22.-plass. Dermed har Røa-løperen fått en god start på minitouren i Falun.

Den svenske innsatsen i prologen på hjemmebane var formidabel. Fem løpere blant de ti beste, og totalt åtte løpere til kvartfinale, ble fasiten for de blågule.

Norskkoreanske Magnus Kim gjorde som i Drammen og sikret seg plass i kvartfinalene. Han hadde 23. beste tid.

Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Sjur Røthe ble utslått i prologen. Nærmest å ta seg videre var Dyrhaug, som kom et snaut sekund for seint til å gå videre. Tydal-løperen ble nummer 36.

Aktuelt: Weng slapp med skrekken i Falun-prologen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden