Weng slapp med skrekken i Falun-prologen

Heidi Weng trøblet i Falun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Heidi Weng trøblet i Falun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hjemmehåpet Hanna Falk var raskest av samtlige i kvalifiseringen til verdenscupsprinten i langrenn i Falun fredag. Heidi Weng berget avansement med et nødrop.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falk, som også vant sprintprologen i Lahti nylig, var 1,65 sekunder foran amerikanske Jessica Diggins og ytterligere et sekund foran russiske Natalia Neprjajeva.

Heidi Weng leder verdenscupen sammenlagt foran rennene i Falun, men pustes i nakken av Ingvild Flugstad Østberg. Fredag var verdenscupavslutningen nær ved å starte ille for Enebakk-løperen.

Weng gikk ingen god prolog og var kun åtte små hundredeler fra å ryke ut. Til slutt gikk hun videre som aller siste kvinne.

– Dette var ikke noe særlig. Litt kjipt, sa Weng til NRK etter målgang.

Marit Bjørgen, som vant Kollen-tremila etter en voldsom opphenting sist søndag, var best av de norske på femteplass. Tiril Udnes Weng, som har vunnet denne sesongens Skandinaviske Cup sammenlagt, fulgte to plasser deretter.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla ble henholdsvis nummer 9 og 11. Også Kathrine Harsem (14.-plass), Ingvild Flugstad Østberg (17.-plass) og Silje Øyre Slind (27.-plass) er klare for kvartfinale senere fredag.

Den dobbelte OL-mesteren Ragnhild Haga røk på sin side ut etter å ha falt underveis.

– Det var surt. Jeg følte meg bra og skulle endelig prøve meg i sprint. Jeg ble for ivrig i bunnen av en bakke og gikk over ende, sa hun.

Den kanskje største overraskelsen i prologen var at Krista Pärmäkoski ble slått ut. Den finske løperen er nummer fire i verdenscupen og ble nummer sju på tremila i Holmenkollen.

Maiken Caspersen Falla har allerede vunnet sprintcupen sammenlagt. OL-sølvvinneren så ut til å måtte ta noen poeng i Falun for å være helt sikker på seier, men da erkerival Stina Nilsson trakk seg fra verdenscupavslutningen på grunn sykdom, var duellen avgjort.

Aktuelt: Klæbo nekter å ta seieren på forskudd

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden