Jarstein: – Vil holde nivået til jeg er 40

Rune A. Jarstein sier til bladet Kicker at han akter å holde på som toppkeeper til han er 40 år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Rune A. Jarstein sier til bladet Kicker at han akter å holde på som toppkeeper til han er 40 år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rune A. Jarstein har ambisjoner om å spille fotball på øverste nivå til han fyller 40 år. Det sier han til det tyske bladet Kicker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er på riktig sted til riktig tid, og jeg akter å holde nivået til jeg er 40-sier Hertha Berlin-keeperen.

Han nevner de italienske keeperlegendene Dino Zoff og Gianluigi Buffon som forbilder. Zoff ble verdensmester som 40-åring i 1982, mens Buffon nylig fylte 40. Han vokter fortsatt Juventus-målet.

– Jeg er 33 år, men jeg føler meg som en 20-åring. Jeg merker ikke det aller minste til alderen. Jeg har aldri følt meg mer bevegelig, sier Jarstein og berømmer Hertha Berlins keepertrener Zsolt Petry.

– Han har hjulpet meg å bli mye bedre.

Petry måtte nylig tåle hard kritikk fra Herthas unge tredjekeeper Jonathan Klinsmann, som er sønn av Tysklands tidligere stjernespiss og landslagssjef Jürgen Klinsmann junior kritiserte treneren for slapp innstilling.

– Zsolt er faglig sterk og svært ærlig, og kritikk skader ingen. Det kan tvert imot gjøre deg bedre, mener Jarstein om det.

Han omtaler Klinsmann som en «god gutt som er i fin utvikling, men ennå ikke ferdig som keeper».

Jarstein har kontrakt med Hertha Berlin til neste år, men han har ingen planer om å slippe yngre krefter til med det første.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden