Ødegaard får sjansen hos Lagerbäck

Martin Ødegaard får muligheten av Lars Lagerbäck.
Martin Ødegaard får muligheten av Lars Lagerbäck. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Martin Ødegaard (19) er med på A-landslaget til sesongens første kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da landslagssjef Lars Lagerbäck offentliggjorde sitt uttak til oppgjørene mot Australia (h, 23. mars) og Albania (B, 26. mars).

– Martin er en av de absolutt best tekniske spillerne. Jeg mener fortsatt at han kan bli mer effektiv. Men han fortjener en plass i denne troppen. Ødegaard og Kristoffer Ajer er spillere som på sikt kan gjøre landslaget sterkere, sa landslagssjef Lagerbäck til NTB på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal.

U21-landslaget, der Leif Gunnar Smerud er sjef, spiller mot Italia (b, 22. mars) og Israel (b, 27. mars). Troppen hans ble også presentert på Ullevaal stadion tirsdag.

Ødegaard er tidenes yngste norske A-landslagsspiller både i privat- og kvallandskamp. Han var bare 15 år og 300 dager da han kom inn som innbytter mot Bulgaria i EM-kvalifiseringen høsten 2014.

Ødegaard er inne i sin andre sesong på utlån fra Real Madrid til Heerenveen. Den nederlandske klubben sliter tungt for tiden og ligger langt nede på tabellen i æresdivisjonen.

Ødegaard spiller mye og viser i glimt ting som går utenpå de fleste han møter i Nederland.

Avtalen mellom Real og Heerenveen løper til sommeren, og det er ikke kommet noen signaler fra Real om hva som skjer til sommeren.

Ødegaard skal ha en kontrakt med den spanske storklubben til sommeren 2021. Han har et kort innhopp i serien og en full cupkamp mot svak motstand bak seg for Real Madrid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden