Meny

Bjørgen mener det er blitt for mye flatfyll

Marit Bjørgen går inn til seier i søndagens 30 kilometer i Holmenkollen. Bak ser vi Jessica Diggins (2.-plass) og Charlotte Kalla (4.-plass). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Marit Bjørgen (37) hadde helst sett at hun hadde fått være med på lørdagens folkefest, men hun ville ikke tatt med sønnen Marius (2).

Etter en opphenting av de sjeldne tok hun seieren i søndagens tremil, men aller helst ville hun ha hatt startnummer på brystet da stemningen var på sitt beste med 100.000 tilskuere på plass lørdag.

Slik var det før i tiden. Da gikk både tremila for kvinner og femmila for menn samme dag.

– Jeg er for at vi begge går lørdag. Det er bedre stemning da. Vi har nevnt det flere ganger, men har ikke blitt hørt, sa Bjørgen.

Samtidig var hun klar på at ikke alt var like rosenrødt på selve festdagen.

– Det var mye mer folk på Frognerseteren i går enn i dag, men de som var der i dag var kanskje mer interessert i langrenn.

Les også: Bjørgen vant tremilsdrama i Kollen etter utrolig opphenting

Et norsk flagg forlatt på bakken etter verdenscuprennene i Holmenkollen lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hadde ikke tatt med Marius

Bjørgen likte ikke det som skjedde etter at konkurransen var over.

– Det er kanskje blitt litt vel mye flatfyll. Det er litt synd. Jeg ser at man ikke kan ha med seg små barn dit opp. Det går ikke. Jeg hadde ikke tatt med Marius opp dit slik det ble i går og ikke minst slik det ble i ettertid når alle skal forlate området.

Hun mener at bedre forberedelser er stikkordet.

– Jeg synes ikke noe om det som skjedde i går, og det har kanskje gått litt over stokk og stein. Sånn som det ble, så må det kanskje tas noen grep. Man må være mer forberedt på at det er over 100.000 som møter opp. Jeg har sett tendensen i noen år at folk flytter festen sin opp hit, og da må man forberede seg på det, sa Bjørgen.

Les også: Kollen-arrangøren: Folks oppførsel er tragisk

Genialt

Søndagens løp ble litt som Bjørgen har vært gjennom store deler av sesongen. Hun åpnet relativt rolig og kviknet til etter hvert. Det geniale for hennes del skjedde etter 13 kilometer. Da byttet hun ski, mens tettrioen Jessica Diggins, Charlotte Kalla og Ragnhild Haga ikke gjorde det.

– Jeg hørte at vi var mellom 20 og 30 sekunder bak på den neste siste runden, og de hadde ikke byttet ski. Da jeg så at de ikke skiftet før den siste runden, så var det 20 sekunder på stadion, og jeg visste at skiene mine var bedre enn deres. Mot kapellet hadde jeg ryggen deres, og på vei ned tenkte jeg at måtte utnytte at skiene mine var bedre. Da fikk jeg noen meter med en gang, sa Bjørgen.

Bjørgen gjorde kort prosess på de aller siste kilometerne. I mål var Jessica Diggins nummer to og Ragnhild Haga nummer tre.

Charlotte Kalla havnet utenfor pallen på fjerdeplass.

Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Les også: Politiet: Kaoset i Holmenkollen blir evaluert

Fordel

– Jeg skiftet til mitt beste par, og for min del var det en fordel. Hadde de tre i front byttet ski, så tror jeg at de hadde klart det. Jeg mistet dem da jeg byttet ski, og jeg visste at jeg måtte ta dem inn igjen, men også at jeg kunne ta sekunder fra toppen og inn. Det er veldig motiverende å se at du tar mer og mer innpå, sa Bjørgen som var sjeldent sliten etter målgang.

Det tok flere minutter før hun maktet å stable seg på beina.

Under pressekonferansen snakket hun og parerte spørsmål nesten som om hun allerede har bestemt seg for å satse mot VM i Seefeld neste vinter, men det har hun altså ikke.

– Jeg bestemmer meg etter påske en gang. Jeg må finne ut om jeg har den motivasjonen som kreves for å kjempe i toppen, sa 37-åringen.

Allerede neste helg venter det tre nye renn i Falun.

– Jeg har lyst til å levere gode løp der også.

Populært