Raw Air: Norge med knockoutseier i Holmenkollen

Det norske hopplaget ,bestående av Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann andre Forfang og Robert Johansson under lørdagens lagkonkurranse i RAW AIR i Holmenkollen.
Det norske hopplaget ,bestående av Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Johann andre Forfang og Robert Johansson under lørdagens lagkonkurranse i RAW AIR i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske hopplaget var i en helt egen klasse i lagkonkurransen under Raw Air lørdag. Norge slo Polen med hele 58,9 poeng i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen kunne matche stabiliteten til de norske hopperne. Svev etter svev satt som et skudd i kveldsrennet. Kong Harald kunne fornøyd se Alexander Stöckls utvalgte vinne i utklassingsstil.

Norge ledet med 26,6 poeng foran det polske laget etter første omgang. Luken skulle til slutt mer enn doble seg.

Robert Johansson hadde ingen problemer med å sikre nok en norsk lagseier. Hopperen med sin berømte bart gjorde et svev på 132 meter. I første omgang delte Johansson og Andreas Stjernen på å gjøre det lengste hoppet. Begge greide da 133 meter.

Lengst

Stjernen slo til med ytterligere tre meter i finaleomgangen. Det er det hittil lengste hoppet etter to av ti renn i Raw Air.

Daniel André Tande leverte 132,5 meter i begge lørdagens omganger, mens Johann André Forfang gjorde 131 og 134 meter i Holmenkollen.

Det norske laget er det samme som vant gull i både skiflygings-VM og OL.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

7,5 poeng opp

Johansson plukket flest poeng (141) i første omgang, men måtte se Kamil Stoch ta halvannet poeng mer i finalen. I Raw Air-sammendraget leder polakken 7,5 poeng foran Johansson.

Østerrike tok seg forbi Tyskland og sikret tredjeplassen lørdag. Stöckls hjemland var 88,5 poeng bak Norge.

Det er kun de fire hopperne Stöckl valgte til lørdagens lagkonkurranse som har en sjanse til å vinne Raw Air sammenlagt.

Det skal hoppes ti dager på rad i hoppturneringen, og både kvalifiseringer og lagkonkurranser blir tellende i sammendraget.