Eliteserieåpningen utsatt på grunn av trøblete baneforhold

Eliteserien i fotball 2018. Ranheim-Brann. Kampen på Extra arena ble avlyst bare en timer før start.
Eliteserien i fotball 2018. Ranheim-Brann. Kampen på Extra arena ble avlyst bare en timer før start. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Dommer Espen Eskås valgte i samråd med klubbene å utsette lørdagens eliteserieåpning mellom Ranheim og Brann på grunn av trøblete baneforhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunstgresset til nyopprykkede Ranheim oppleves så dårlig at det ikke var forsvarlig å spille kampen. Etter dommer Espen Eskås' første befaring ble det hentet inn dampveivals for å trykke ned de verste ujevnhetene, men det var ikke nok.

Etter dommerens siste befaring klokka 16.30 ble kampen avlyst.

– Det som har skjedd nå er at jeg har avlyst kampen. Det er på grunn av banens beskaffenhet som jeg mener ikke er god nok for spill i dag. Det er min vurdering er at det er for stor risiko for skade på spillerne. Derfor velger jeg å ikke sette i gang kampen, sa Eskås.

Ranheim var innstilt på spill

– Slik jeg vurderer det er det tele på enkelte steder på banen. Det gjør at man får harde og kantete partier som potensielt kan skade spillerne. Det er spillernes ve og vel som gjør at jeg i dag velger ikke å starte kampen, fortsatte han.

– Var begge lag enige i avgjørelsen?

– Jeg tror nok Ranheim var innstilt på å spille, sa Eskås.

Det er opp til NFF å finne en ny dato for oppgjøret.

Samtlige av helgens kamper i Eliteserien er lagt til kunstgressarenaer, mens det fra 2. serierunde etter planen skal spilles på naturgress. To kamper i neste serierunde er imidlertid allerede utsatt. Det gjelder kampene Sandefjord – Ranheim og Stabæk – Start.

Spådd snøvær

Flere eliteserietrenere har gitt klart uttrykk for at også den første serierunden burde vært utsatt, men generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt sa nylig til NTB at han ikke var redd for at kulda skulle skape trøbbel.

– Det er neppe noen stor dramatikk rundt banene i 1. runde, hvor alle kampene går på kunstgress. I 2. runde er det kunstgress og naturgress med undervarme. Det skal gå bra, men det er utfordringer noen steder med snø på tribunene og rundt banene, sa Bjerketvedt da.

Nå er det likevel kommet utsettelser.

Med til historien hører det også at det er spådd snøvær både i Skien, Drammen og Kristiansand søndag i forkant av åpningskampene til Odd, Strømsgodset og Start. Det kan potensielt skape nye problemer.

Både i Skien og Kristiansand meldes det om tosifret antall millimeter med nedbør.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden