Mowinckel etter karrierens første seier: – Fantastisk følelse

Ragnhild Mowinckel leverte en solid 1. omgang i kvinnenes Ofterschwang og er i ledelsen. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel leverte en solid 1. omgang i kvinnenes Ofterschwang og er i ledelsen. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel tok Norges første verdenscupseier i storslalåm på 15 år da hun vant i tyske Ofterschwang fredag. Det var Molde-jentas første verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seieren kom 5613 dager etter den forrige norske verdenscupseieren i storslalåm på kvinnesiden. Den sto Andrine Flemmen for 26. oktober 2002 i østerrikske Sölden.

– Akkurat nå er jeg bare så glad. Det å nå et mål man har sett seg, er en fantastisk følelse. Jeg har alltid drømt om å vinne, sa Mowinckel etter at seieren var et faktum.

– Jeg er bare så fornøyd med kjøringen min, og nå sitter jeg her, fortsatte Molde-jenta – godt plassert i vinnerstolen.

Tyske Viktoria Rebensburg og amerikanske Mikaela Shiffrin fulgte nærmest Mowinckel fredag. Seiersmarginen var samtidig på hele 66 hundredeler.

Fakta om Ragnhild Mowinckel:

* Født: 12. september 1992 (25 år)

* Klubb: Rival

* Meritter:

* OL: 2 sølv (storslalåm, utfor 2018)

* VM: 6.-plass som best (super-G 2017)

* Verdenscupen: 1 seier (storslalåm 2018)

* Aktuell: Tok karrierens første verdenscupseier i tyske Ofterschwang fredag.

Brukte erfaringen

Fra startnummer én gjorde Mowinckel en strålende første omgang. Ingen matchet den norske jentas fart, og dermed sto den dobbelte sølvvinneren fra OL i Pyeongchang igjen på toppen alene for andre gang i vinter i annen omgang.

Den oppgaven mestret hun på fremragende vis.

– Jeg tror det var bra å ha vært i den samme situasjonen tidligere. Også da klarte jeg å gjøre mitt aller beste. Det var godt å føle at jeg hadde vært i denne situasjonen før, og å vite at jeg kunne klare det. Jeg måtte bare gjøre det samme som før, sa Mowinckel.

Også i storslalåmrennet i italienske Kronplatz i slutten av januar ledet Mowinckel etter første omgang. Da ble hun til slutt slått av Rebensburg, men andreplassen var karrierebeste i verdenscupen.

Nå gleder Molde-jenta seg til verdenscupavslutningen i Åre neste helg.

– Der skal jeg bare fortsette på samme måten. Jeg kjører stabilt og bra om dagen, og jeg stoler på min egne ferdigheter. Det er en kjedelig ting å si, men det er akkurat det jeg skal gjøre, smilte den glade vinneren.

Mowinckel har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med to sølv fra OL (storslalåm og utfor).

Stor norsk dag

Nina Haver-Løseth var slått av Mowinckel med 1,74 sekunder i første omgang, men slo tilbake med strålende kjøring i annen omgang. Med neste beste omgangstid i finalen klatret Spjelkavik-jenta fra 14.- til sjuendeplass.

Fra startnummer 28 kjørte Kristin Lysdahl ned til en meget sterk sjuendeplass etter første omgang. 21-åringen, som også deltok i OL, klarte ikke helt å følge opp i annen omgang. Niendeplass var likevel Bærum-jentas nest beste plassering i verdenscupen noen gang.

Åttendeplassen fra storslalåmåpningen i Sölden i fjor høst er fortsatt Lysdahls karrierebeste.

Amerikanske Shiffrin ledet verdenscupen sammenlagt med klar margin foran fredagens storslalåmrenn i Tyskland. OL-vinneren i disiplinen avgjorde dermed kampen om sammenlagtkula med seks renn igjen av sesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden