Spent Hofer klar for Tromsø-tur

Walter Hofer mener hopp-planene i Tromsø er svært spennende.
Walter Hofer mener hopp-planene i Tromsø er svært spennende. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Walter Hofer åpner for Raw Air i Tromsø. Senere i vår kommer den mektige renndirektøren personlig for se på Johann Andre Forfangs store drøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfang ønsker seg et internasjonalt hoppanlegg på Storelva.

– Jeg har fått se noen spennende skisser fra Johann. Jeg gleder meg til å se mer av dette. Vi planlegger en inspeksjonstur i vår. Jeg er veldig spent, sier Hofer til NTB.

Hofer er renndirektør i hopp og en svært viktig stemme i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Forfang har flere ganger snakket om sin skuffelse over at OL aldri kom til Tromsø. Drømmen om et internasjonalt hoppanlegg nekter han å gi opp. Sportssjef Clas Brede Bråthen er også svært positiv til å få Tromsø på hoppkartet.

Alt tyder på at Tromsø går inn som en femte arrangør i Raw Air den dagen hoppanlegget står klart.

– Så fort vi har en verdenscuparena der, hvorfor ikke Raw Air oppe i det vakre nord, sier Hofer.

Snøsikkert langt ut i april

Forfang og Hofer skal prate mer om planene i Tromsø under årets Raw Air.

– Det er helt klart mulig å få et internasjonalt hoppanlegg i Tromsø. Walter Hofer er den som har vært med å sette opp flest hoppbakker i hele verden. Han er veldig positiv. Han ser mulighetene og det produktet vi har i Nord-Norge med sen vinter, mye sol og ikke minst mye snø langt ut i april. At vi er snøsikre så sent, er en styrke Tromsø har og som ingen andre har, sa Forfang nylig.

– Dette er utrolig spennende. Jeg gleder meg til å snakke med Walter igjen, sa Forfang til NTB da han sjekket inn på utøverhotellet bak Holmenkollbakken torsdag.

Aktuelt: Hoppdrama før Raw Air – Stöckl sterkt ønsket i hjemlandet

Omsetter for 70 millioner

Den norske hoppturneringen omsetter for 70 millioner kroner, men vil få et ytterligere løft dersom Nord-Norge også kommer inn på hoppkalenderen.

– Jeg er sikker på at hoppsporten i Norge omsetter for over 100 millioner kroner i året. Raw Air alene står for 70 millioner kroner. Her er det store penger i omløp, sa hoppsjef Bråthen nylig.

Aktuelt: Forfang nærmere hoppdrømmen – mektige Walter Hofer kommer på Tromsø-besøk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden