Hoppdrama før Raw Air – Stöckl sterkt ønsket i hjemlandet

Alexander Stöckl er igjen ønsket i hjemlandet, men takker høflig nei til alle forespørsler. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Alexander Stöckl er igjen ønsket i hjemlandet, men takker høflig nei til alle forespørsler. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges landslagssjef Alexander Stöckl har fått telefon fra Østerrike om å komme hjem for å berge en hoppnasjon i krise. Svaret kunne ikke misforstås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stöckl er fortsatt fast innstilt på å fullføre kontrakten som binder ham til Norge ut 2022-sesongen. For et par dager siden kom telefonen fra mektige ledere i Østerrike.

– Jeg har blitt spurt om hvordan framtiden min ser ut. Folk vet at jeg har skrevet kontrakt med Norge til 2022, men det er spørsmål om framtiden og om jeg vurderer å komme hjem. Min kompetanse er etterspurt i Østerrike. Det er fint å vite at det er interesse, sier Stöckl til NTB.

– Men det blir ikke nå, for jeg har skrevet kontrakt med Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund, fortsetter suksesstreneren.

Ingen klausul

Østerriksk hoppsport er inne i en sjelden krise. Presset på landslagssjef Heinz Kuttin er enormt etter en svak sesong. For første gang siden 2002 måtte østerrikerne dra hjem fra et OL uten medaljer.

Det var litt overraskende å få den telefonen, for jeg var helt sikker på at de ville fortsette med Kuttin. Det sa jo også skipresidenten etter OL. Og det mener jeg er riktig, for Kuttin er en god trener, sier Stöckl.

– Kan du kjøpes ut av kontrakten med Norges Skiforbund?

– Jeg har ingen klausul om at jeg kan kjøpes ut. Jeg kan ikke kjøpes ut, så enkelt er det. Det er alltid en mulighet for at skiforbundet mener tiden er inne for å avslutte kontrakten. Eller at jeg ønsker det. Da setter vi oss ned og diskuterer det, men jeg er overhodet ikke på de tanker, beroliger Stöckl.

– Jeg har ingen klausul om at jeg kan kjøpes ut. Jeg kan ikke kjøpes ut, så enkelt er det, sier Alexander Stöckl. Foto: NTB scanpix
– Jeg har ingen klausul om at jeg kan kjøpes ut. Jeg kan ikke kjøpes ut, så enkelt er det, sier Alexander Stöckl. Foto: NTB scanpix

– Det er ikke aktuelt å ta over Østerrike nå. Først og fremst fordi jeg har kontrakt. Jeg bryter ikke kontrakter. Jeg føler også at jeg er veldig ønsket der jeg jobber. Jeg har høy motivasjon for å fortsette jobben i Norge, sier hopptreneren bare timer før Raw Air starter.

Lider med hjemlandet

Stöckl innrømmer at det er vondt å se hjemlandet slite så til de grader i hoppbakken.

– Har du som østerriker et ansvar i en vanskelig tid?

– Ansvar vil jeg ikke si. Jeg føler ikke at jeg har det, selv om det er trist å se at ting ikke fungerer som tidligere. Jeg kjenner de fleste i systemet, fra ledere og trenere til utøvere. Det er vondt. Vi er en liten familie i hoppsporten. Man lider med dem som sliter. Jeg føler ikke ansvar for at jeg er den som skal gjøre noe med østerriksk hoppsport.

– Kunne du fikset hoppkrisen nærmest over natten?

– Nei, dette er ikke noe quickfix, men for meg er det ikke aktuelt i denne omgang, gjentar Stöckl.

Det er ikke første gang han er ønsket i hjemlandet, men igjen må landsmennene se at Stöckl er lojal til landet som gjorde ham til A-landslagssjef.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden