Meny

Klæbo lekte seg til sin første Drammen-seier

Johannes Høsflot Klæbo gikk til topps i sprinten i Drammen onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Verdenscupleder og OL-vinner Johannes Høsflot Klæbo var ustoppelig i bysprinten i Drammen onsdag. Det var hans første seier i sprintklassikeren.

Det var fem nordmenn mot russeren Alexander Bolsjunov i mennenes finale. De norske var Johannes Høsflot Klæbo, Eirik Brandsdal, Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Kasper Stadaas.

Klæbo, som var best i prologen, kvartfinalen og semifinalen, har vunnet samtlige sprinter i klassisk denne sesongen. Bolsjunovs taktikk var å gå hardt fra start, men trønderen holdt greit følge med ham. Fjorårsvinner Eirik Brandsdal klarte også å ta seg forbi russeren på oppløpet.

Klæbo hadde også tid til å bukke pent til annenmann Brandsdal på mållinjen. Det var hans første seier i den tradisjonsrike Drammen-sprinten.

– Dette smakte godt. Jeg har slitt med å motivere meg etter OL, men dette løpet har jeg sett fram til. Den stemningen som er her er bare helt utrolig, sa Klæbo til NRK.

– Det gikk utrolig raskt fra start, og det passet meg bra. Eirik kom fort på slutten, forklarte Klæbo om taktikken i finalen.

I helgen sikret Klæbo seg sammenlagtseieren i sprintcupen. Det gjorde han selv om måtte nøye seg med en tredjeplass i Lahti-sprinten (fri teknikk).

Emil Jönsson er den eneste utlendingen på herresiden som har klart å vinne den tradisjonsrike sprinten i Drammens gater. Ellers har det bare vært norske vinnere.

Les også:   Lillebror Even tror Petter Northug fortsetter

Populært