Falla vant sprinten i Drammen

Maiken Caspersen Falla jubler etter at hun vant finalen i verdenscupen i langrenn sprint i Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla jubler etter at hun vant finalen i verdenscupen i langrenn sprint i Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla var i en klasse for seg og tok sin fjerde seier i langrennssprinten i Drammen onsdag. Det var hennes andre verdenscuptriumf på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjersem-løperen var eneste norske kvinne i finalen mot Stina Nilsson, Jessica Diggins, Katja Visnar, Natalia Neprjajeva og Krista Pärmäkoski.

Ingvild Flugstad Østberg, Thea Krokan Murud og Tiril Udnes Weng forsvant i semifinalen, mens verdenscupleder Heidi Wang røk ut i kvartfinalen.

Falla kjørte hardt halvveis i finalen og fikk en liten luke, men på det lange oppløpet og den bratte målgangen hadde hun kontroll på sine nærmeste konkurrenter. OL-vinner Nilsson kom nærmest fulgt av Diggins.

Det var Fallas annen strake sprintseier i verdenscupen. Med ett løp igjen leder hun med 48 poeng. Det er 50 poeng å kjempe om.

– Det var viktig for meg å vinne. Jeg er ute etter kula. Jeg har ikke trent så mye etter OL. Batteriene er fulle, så jeg har mye å kjøre med, sa Falla til FIS.

– Det er helt fantastisk for dette er favorittbanen min. Bedre her enn VM, OL og alt annet, sa Falla til NRK.

Les også: Lillebror Even tror Petter Northug fortsetter