NBA-stjerne herjet tross bristet ribbein

Anthony Davis (t.v.) var meget god for Pelicans i NBA tirsdag. Foto: AP Photo/Kyusung Gong / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med brist i et ribbein scoret Anthony Davis 41 poeng for New Orleans Pelicans i NBA-møtet med Los Angeles Clippers tirsdag. Pelicans vant 121-116.

Seieren var den niende strake for New Orleans-klubben. 41 poeng var i tillegg tangering av karrierebeste for Davis. Pelicans-profilen bidro i tillegg med 13 returer.

Ribbeinsskaden pådro Davis seg tidlig i kampen da han fikk et ublidt møte med Clippers-spiller DeAndre Jordan. 24-åringen holdt seg til siden og forlot banen med tydelige smerter.

Etter å ha vært i garderoben, der det gjennom en røntgenundersøkelse ble fastslått at ingen av ribbeina var brukket, var Pelicans-profilen tilbake på banen med ekstra beskyttelse under drakta.

Det var dårlig nytt for Clippers. I tredje periode eksploderte Davis og prikket inn ikke mindre enn 19 poeng. Da så seieren ut til å være i boks.

I fjerde periode kom imidlertid Clippers tilbake og snudde et underlege med 20 poeng til ledelse med fire. Da den voldsomme snuoperasjonen var fullført, gjensto det kun to minutter på kampklokka.

Seks strake poeng fra skadde Davis på tampen bidro likevel til at Pelicans tok alle poengene med 121-116-seier.