Norge kjempet seg til tredjeplass etter Tande-svikt

Daniel-André Tande i svevet i onsdagens NM. Lørdag fikk han det ikke til i sitt førstehopp i lagkonkurransen i Lahti. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Daniel-André Tande i svevet i onsdagens NM. Lørdag fikk han det ikke til i sitt førstehopp i lagkonkurransen i Lahti. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel-André Tande landet på svake 101 meter i første omgang i lagkonkurransen i hopp i Lahti, men han og lagkameratene klatret fra 5.- til 3.-plass i finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland vant foran Polen. Norge på tredjeplass var 41,9 poeng bak vinnerlaget. Det var 30,6 poeng opp til annenplassen. Det norske laget lå på femteplass etter førsteomgangen, men klatret forbi Japan og Østerrike og opp på pallen da det gjaldt som mest.

Norges vinnersjanse ble spolert av Daniel-André Tandes førstehopp i Lahti. Han landet på svake 101 meter i sitt første svev. Det holdt til en foreløpig sjetteplass for Norge, hele 58,2 poeng bak ledende Tyskland.

– Så mørkt ut

– Det var helt jævlig. Jeg fikk ikke opp høyreskia i svevet. Dét lønner seg ikke veldig, sa en tydelig skuffet Tande til NRK.

– Det så lenge mørkt ut, men vi vet hva vi som lag er gode for. Vi visste at det var muligheter, selv om østerrikerne var gode i kampen om en plass på pallen, sa Forfang til NTB.

At de norske hopperne kom på pallen etter Tandes mislykkede hopp i 1. omgang, vitner om styrken som bor i laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt utrolig. Det sier mye om nivået på det norske laget. Vi hadde nærmest gitt opp, da er det veldig godt å komme seg ovenpå igjen og fighte. Det er sterkt å slå tilbake, sa Forfang.

Holdt motet oppe

– Hvordan klarer man å holde motet oppe?

– Du må bare fortelle deg selv at det er mange hopp igjen. Det var mange hoppere som skulle sette utfor. Noen kunne falle eller få et hopp som Daniel hadde, sa Tromsø-hopperen.

I annenomgangen gikk det dog meget bedre for Tande. Han landet på 125 meter i finaleomgangen, noe som bidro til Norges klatring.

Andreas Stjernen landet på 125,5 og 130,5 meter i Lahti lørdag, mens Johann André Forfang hoppet 125,5 og 127,5. Robert Johansson åpnet med 125,5, men økte til 126,5 meter i finalen.