Okparaebo to hundredeler fra VM-finale

Ezinne Okparaebo løp 60 meter i innendørs-VM i Birmingham fredag og ble slått ut i semifinalen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ezinne Okparaebo løp inn til fjerdeplass i tredje semifinaleheat på 60 meter i innendørs-VM i friidrett. Med 7,19 var hun to hundredeler fra finale.

Den norske sprintstjernen fikk en god start i sin semifinale, men klarte ikke å komme inn til en av de to første plassene som ga automatisk avansement til lørdagens finale.

Mujinga Kambundji fra Sveits var det ikke noe å gjøre med. Hun vant klart på 7,10, men franske Carolle Zahi på 2.-plass hadde 7,17 og var så vidt foran sørafrikanske Carina Horn og Okparaebo.

Finaleplassene på tid ble delt ut i de to første heatene og gikk på henholdsvis 7,09 og 7,15.

Ny bestetid

Murielle Ahouré fra Elfenbenskysten hadde den klart beste tiden i semifinalene da hun vant 1. heat på 7,01, årsbeste i verden. Hennes lagvenninne Marie-Josée Ta Lou vant 2. heat på 7,08.

Tidligere fredag løp Okparaebo inn til 7,22 da hun vant det første kvalifiseringsheatet. De tre beste i hvert heat og de seks beste tidene fra totalt seks heat tok seg til semifinale.

Amerikanske Javianne Oliver hadde årsbeste i verden med 7,02, men var sjanseløs mot Okparaebo i forsøksheatet og ble bare nummer tre med 7,29.

Årsbeste ville holdt

Okparaebo hadde 10. beste tid i kvalifiseringen. Raskest var franske Carolle Zahi med 7,11. Det var samme løper som snøt Okparaebo for finaleplass med to hundredeler.

7,17, som var godt nok til siste finaleplass, er identisk med Okparaebos personlige årsbeste. Hun har selv den norske rekorden på 7,10.