Storavis: Tour de France vil droppe «podium girls»

Slik er vi vant til å se etappe- og trøyevinnere i Tour de France, men nå vurderer arrangøren å droppe «podium girls» under seiersseremoniene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Slik er vi vant til å se etappe- og trøyevinnere i Tour de France, men nå vurderer arrangøren å droppe «podium girls» under seiersseremoniene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tour de France-arrangøren skal være forberedt på å droppe tradisjonen med at «podium girls» gratulerer etappevinnerne med seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver den britiske storavisen The Times.

Arrangøren av Vuelta a España var først ute med å legge vekk tradisjonen med at kvinnelige modeller deler ut prisene etter endt etappe. Ifølge The Times har det nå vært gjennomført samtaler for å innføre samme praksis i Tour de France.

Bruken av lettkledde kvinner for å promotere idretten har vært et tema den siste tiden. I Formel 1-VM besluttet man nylig at tradisjonen med lettkledde unge kvinner blant bilene før start og under seiersseremonien skal legges vekk.

– Denne tradisjonen samsvarer ikke med de verdier vi ønsker at varemerket vårt skal representere, og det er tydelig i strid med moderne samfunnsnormer, sa formel 1-sirkusets kommersielle direktør Sean Bratches da.