Klæbo og Bjørgen går i Lahti

Da Bjørgen ankom Oslo lufthavn etter OL i Pyeongchang kunne hun bekrefte at hun skal gå i Lahti. Se video.

Den triple OL-vinneren og verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo skal gå begge verdenscuprennene i Lahti til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var litt tvil om Byåsen-løperen ville gå rennene i VM-byen fra i fjor fordi han var sliten etter OL-innsatsen, men nå er han tatt ut til å gå både sprinten og 15-kilometeren.

Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo skal begge gå verdenscuprennene i Lahti til helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo skal begge gå verdenscuprennene i Lahti til helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Vi står foran den siste verdenscupperioden med store renn i Finland, Norge og Sverige. I den siste perioden er det viktig for Norge å kvalifisere utøvere for rød gruppe (topp 15 fra år til år) i sprint – og distansecupene. Ved at vi leder den totale verdenscupen, med Heidi Weng og Johannes Høsflot Klæbo, stiller vi med åtte utøvere både i sprint og distanse i Lahti. Med noen få unntak velger alle som var uttatt til OL i Pyeongchang å delta i Lahti, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

På kvinnesiden stiller også medaljegrossisten nummer fra OL, Marit Bjørgen, til start i begge rennene i Lahti.

Martin Løwstrøm Nyenget og Tiril Udnes Weng har med sine seire i skandinavisk cup sikret seg deltakelse i Lahti, Drammen, Holmenkollen og til verdenscuprennene fram til Tour de Ski sesongen 2018-19.

Det er sprint i fri teknikk og 10 og 15 km klassisk på programmet i den finske skimetropolen.

VIDEO: Se intervju med gulldronninga Bjørgen:

Revansjesugen kombinert-veteran til Lahti

Magnus Moan sa fra seg OL-plassen, men nå er en revansjesugen kombinertutøver klar for verdenscuprennene i Lahti til helgen.

Åtte norske utøvere reiser til byen som var vertsby for ski-VM i fjor. Lørdag er det lagsprint, mens søndag er det hopp og 10 km langrenn.

Hele OL-laget på fem mann er også tatt ut. De to siste er Mikko Kokslien og Einar Lurås Oftebro.

Kokslien har kvalifisert seg for verdenscuprenn gjennom kontinentalcupen (COC). Det unge talentet Oftebro har kvalifisert seg til konkurransen gjennom gode resultater i junior-VM.

Magnus Moan Foto: NTB scanpix
Magnus Moan Foto: NTB scanpix

Det er åtte individuelle renn igjen i verdenscupen, noe som betyr at det fortsatt er mange poeng som skal deles ut, og ingenting er avgjort.

– Målet er å kjempe i toppen.

Jan Schmid jakter sin første sammenlagtseier. Han ligger på andreplass før helgens individuelle renn. Det er kun 20 poeng som skiller Schmid og japanske Akito Watabe som leder. Avstanden opp til den gule ledertrøyen er ikke stor.

Jørgen Graabak ligger på tredjeplass i sammendraget, men rundt Graabak er det flere utøvere som jakter en pallplassering sammenlagt.

Sportssjef for kombinert, Ivar Stuan forteller at han er spent før helgens konkurranser.

– Målet er å kjempe i toppen. Vi leder nasjonscupen så langt, og målet er å vinne, sier han.

VIDEO: Medalje for medalje – slik ble OL for Norge:

Personvernpolicy