Meny

Gulldronninga Marit Bjørgen er hjemme

Det var litt av et mediesirkus som møtte Bjørgen på Oslo lufthavn. Se hjemkomsten i videoen her!
Marit Bjørgen har landet på norsk jord etter å ha blitt tidenes vinterolympier, og ble tatt imot av et folkehav på Gardermoen. – Det er kjempehyggelig, sa hun.

Søndag ble Marit Bjørgen tidenes vinterolympier da hun vant tremila i Pyeongchang-OL. 

Gullet var hennes annet i Pyeongchang, og hennes åttende OL-gull totalt i karrieren. Sammen med fire sølv og tre bronse gjør det henne til tidenes vinterolympier.

Se Marit Bjørgens hjemkomst i videoen øverst i artikkelen.

Bjørgen gråt av glede da hun gikk i mål på den avsluttende tremila søndag. Kvelden etter landet hun på Gardermoen.

– Det er godt å være hjemme på norsk jord. Det er lenge siden sist, sa Bjørgen.

Sønnen var den første hun tenkte på etter å ha kommet i mål til OL-gull, men han var ikke til stedet på flyplassen mandag.

– Nå skal jeg hjem og kose meg med Marius og de hjemme. Jeg har gledet meg til å komme hjem. Det er en god følelse. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan det gikk i Pyeongchang og at jeg nådde målene mine, sa hun.

Les også:  Svensk skiekspert til Bjørgen: – Unnskyld

Det var ikke bare Bjørgen som kom hjem til Norge mandag. Se hele direktesendingen fra Oslo lufthavn og intervjuer med blant andre Martin Johnsrud Sundby, Ragnhild Haga og curlinglandslaget her:

Reiser til Lahti

Seieren hennes gjorde at Norge passerte Tyskland og ble beste nasjon i OL. Søndagens utklassing sendte samtidig Bjørgen forbi Ole Einar Bjørndalen og opp som tidenes vinterolympier med åtte gull, fire sølv og tre bronse.

– Det føles ikke noe annerledes enn før jeg dro. Det er akkurat det samme, og jeg tror det er vanskelig å innse alt. Jeg har hatt en fantastisk olympisk karriere, men det får jeg tenke på etter jeg har lagt skia på hylla, sa Bjørgen.

– Nå skal jeg kose meg med dem hjemme og bevege meg litt på ski, før jeg reiser til Lahti på fredag. Også skal jeg holde trykket oppe på de siste tre siste verdenscuphelgene, fortsatte hun

Les også:  Marit Bjørgen vant sitt 8. OL-gull – nå er hun historisk

Stappfullt

Det var voldsomme folkemengder på Gardermoen som hadde møtt opp for å gi OL-deltakerne en verdig velkomst.

– Det er kjempehyggelig. Vi har merket at vi har kommet til Europa med oppmerksomheten som har vært der. Vi har fått mange gratulasjoner. Det er veldig hyggelig, avsluttet Bjørgen.

Bjørgen var ikke den eneste som kom til Gardermoen mandag. Martin Johnsrud Sundby ble møtt av sønnene på flyplassen og gjensynsgleden var stor.

– Nå har jeg savnet gutta så mye. Så fint det er å se dere da, sa Sundby til sønnene.

OL-gullvinner Ragnhild Haga fikk heiarop fra flere barn fra hjemklubben Åsen.

– Det er veldig koselig. Det er veldig fint at så mange stiller opp og møter meg her i dag, sa Haga.

Også skøyteløper Håvard Bøkko og curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien kom til Gardermoen med den norske troppen.

VIDEO: Slik ble OL i Pyeongchang – medalje for medalje:

Populært