Meny

Suksesstrener Wotherspoon uten avtale etter OL-sesongen

Håvard Holmefjord Lorentzen vinner 500 meter skøyter i OL og gratuleres av trener Jeremy Wotherspoon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sprinttrener Jeremy Wotherspoons kontrakt med Norges Skøyteforbund løper ut til våren. NSF tror de vinner den knallharde kampen om å beholde ham.

Canadieren lovprises på sjeldent vis av alle i den norske OL-leiren i skøyter. «En liten revolusjon» er et av uttrykkene som er brukt om utviklingen siden han kom inn.

Wotherspoons kjempesuksess med Norge gjør ham svært ettertraktet blant andre nasjoner. Derfor vil NSF gjerne ha en avtale med ham som løper til etter neste OL. Det går i Beijing om fire år.

Håvard Holmefjord Lorentzen tok gull på 500 meter og fulgte opp med sølv på 1000-meteren fredag.

– Avtalen min går ut i vår, men jeg håper selvfølgelig at vi får til en forlengelse, sier den stillfarne treneren til NTB.

Bakgrunn:  Lorentzen-sølv etter nytt skøytedrama

Familien har funnet seg godt til rette i Oslo, og Wotherspoons bor bare fire-fem skøytelangsider unna Frogner stadion. Datteren på sju snakker flytende norsk.

– Vi har hatt og har dialog med Jeremy. Han har muntlig bekreftet at han fortsetter. Så vi jobber ut formalitetene etter sesongslutt. Vi er svært interessert i at han fortsetter å jobbe for oss, sier skøyteforbundets generalsekretær Halvor Lauvstad til NTB og legger trykk på «svært».

Lorentzen og Wotherspoon reiser rett fra Pyeongchang-OL til Japan og sprint-VM.

Bakgrunn:  Supersprint av Lorentzen ga OL-gull på skøyter

Populært