Weng mer nervøs enn noen gang

Langrennsløper Heidi Weng møtte pressen sammen med lagvenninnene på tremilslaget fredag.
Langrennsløper Heidi Weng møtte pressen sammen med lagvenninnene på tremilslaget fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heidi Weng fikk ikke plass på det norske laget til OL-stafetten. Det gjør 26-åringen sjeldent nervøs foran den avsluttende tremila søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinterlekene i Pyeongchang er ikke blitt helt som Enebakk-jenta hadde sett for seg. Niendeplassen på 15-kilometeren med skibytte er så langt høydepunktet.

Stafetten gikk i tillegg verdenscuplederen glipp av etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble foretrukket på det norske laget. Weng vedgår at det har skapt usikkerhet rundt egen form.

– Man blir litt usikker på seg selv, det skal jeg ærlig innrømme. Så jeg er kanskje mer nervøs enn jeg noen gang har vært. Jeg må bare prøve ikke å tenke at jeg skal gå skirenn, men bare ha det gøy, sa 27-åringen da hun møtte pressen sammen med resten av tremilslaget fredag.

Aktuelt: Tidenes første gull i vinter-OL til Ungarn

Orket ikke se stafetten

Enebakk-jenta vedgår at det var en nedtur ikke å få sjansen på stafetten.

– Det er kanskje stafett som er det morsomste å gå i mesterskap. Jeg synes det var litt kjedelig noen dager, men deretter så jeg lyst på at jeg har en mulighet til, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagvenninnenes kamp for OL-medalje på stafetten orket ikke Weng å se på TV.

– Jeg har nesten ikke sett på langrenn, skiskyting eller noen av OL-distansene. Jeg synes at det tar litt på, sa Weng og røpet at hun fulgte tekstoppdateringer fra stafetten på nettet.

Ved siden av den innledende niendeplassen inneholder OL-fasiten også 11.-plasser fra både sprinten og 10-kilometeren i fri teknikk. Det er naturlig nok et stykke unna der enebakkingen ønsker å være.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke klart å være helt der oppe, men føler ikke at det har gått superdårlig, sa Weng.

Aktuelt: Langrennskvinnene forbauset over medieoppstyret

Mangler svar

Hvorfor hun ikke har lyktes hundre prosent så langt i Pyeongchang, sliter hun med å finne et godt svar på.

– Godt spørsmål. Jeg vet ikke, sa Weng.

Søndag får hun sjansen til å avslutte karrierens andre OL med en opptur på distansen hun tok VM-sølv på i Lahti forrige sesong. Weng er samtidig åpen på at tremila ikke alltid har vært noen drømmedistanse for henne.

– Det er en distanse jeg kanskje ikke helt har hatt dreisen på før, men det har vel kanskje snudd, sa 27-åringen med henvisning til det nevnte VM-sølvet.

Søndag kommer hun i det minste til start uten det helt store forventningspresset. Kanskje virker det positivt inn.

Aktuelt: 15-åring tok OARs første OL-gull