Meny

Weng mer nervøs enn noen gang

Langrennsløper Heidi Weng møtte pressen sammen med lagvenninnene på tremilslaget fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng fikk ikke plass på det norske laget til OL-stafetten. Det gjør 26-åringen sjeldent nervøs foran den avsluttende tremila søndag.

Vinterlekene i Pyeongchang er ikke blitt helt som Enebakk-jenta hadde sett for seg. Niendeplassen på 15-kilometeren med skibytte er så langt høydepunktet.

Stafetten gikk i tillegg verdenscuplederen glipp av etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble foretrukket på det norske laget. Weng vedgår at det har skapt usikkerhet rundt egen form.

– Man blir litt usikker på seg selv, det skal jeg ærlig innrømme. Så jeg er kanskje mer nervøs enn jeg noen gang har vært. Jeg må bare prøve ikke å tenke at jeg skal gå skirenn, men bare ha det gøy, sa 27-åringen da hun møtte pressen sammen med resten av tremilslaget fredag.

Aktuelt: Tidenes første gull i vinter-OL til Ungarn

Orket ikke se stafetten

Enebakk-jenta vedgår at det var en nedtur ikke å få sjansen på stafetten.

– Det er kanskje stafett som er det morsomste å gå i mesterskap. Jeg synes det var litt kjedelig noen dager, men deretter så jeg lyst på at jeg har en mulighet til, sa hun.

Lagvenninnenes kamp for OL-medalje på stafetten orket ikke Weng å se på TV.

– Jeg har nesten ikke sett på langrenn, skiskyting eller noen av OL-distansene. Jeg synes at det tar litt på, sa Weng og røpet at hun fulgte tekstoppdateringer fra stafetten på nettet.

Ved siden av den innledende niendeplassen inneholder OL-fasiten også 11.-plasser fra både sprinten og 10-kilometeren i fri teknikk. Det er naturlig nok et stykke unna der enebakkingen ønsker å være.

– Jeg har ikke klart å være helt der oppe, men føler ikke at det har gått superdårlig, sa Weng.

Aktuelt: Langrennskvinnene forbauset over medieoppstyret

Mangler svar

Hvorfor hun ikke har lyktes hundre prosent så langt i Pyeongchang, sliter hun med å finne et godt svar på.

– Godt spørsmål. Jeg vet ikke, sa Weng.

Søndag får hun sjansen til å avslutte karrierens andre OL med en opptur på distansen hun tok VM-sølv på i Lahti forrige sesong. Weng er samtidig åpen på at tremila ikke alltid har vært noen drømmedistanse for henne.

– Det er en distanse jeg kanskje ikke helt har hatt dreisen på før, men det har vel kanskje snudd, sa 27-åringen med henvisning til det nevnte VM-sølvet.

Søndag kommer hun i det minste til start uten det helt store forventningspresset. Kanskje virker det positivt inn.

Aktuelt: 15-åring tok OARs første OL-gull

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært