Meny

Norge får curlingmedaljene lørdag

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien i bronsefinalen mot Russland. Russerne vant kampen, men Norge får medaljene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får bronsemedaljene utdelt i en medaljeseremoni lørdag, bekrefter IOC.

Nedregotten og Skaslien er tilkjent bronse i mixed double curling etter at OAR, som slo Norge i bronsekampen, ble diskvalifisert for doping.

– Vi er veldig glade å ha dem tilbake for å gjennomføre tidenes første reorganiserte medaljeutdeling, sier IOC-president Thomas Bach til Eurosport.

Alexander Krusjelnitskij, som sammen med kona Anastasija Bryzgalova vant bronsekampen, testet positivt på det forbudte stoffet meldonium.

De russiske utøverne leverte deretter fra seg medaljene som det norske paret får utdelt lørdag.

– Det er en uheldig dopingsak, men saken er der, og vi må erkjenne at den russiske utøveren var veldig «fair» og aksepterte saken, og han har ikke motsatt seg noe som helst. Derfor kunne vi fikse en omorganisert medaljeseremoni mens lekene fortsatt pågår, i stedet for å måtte vente noen måneder. Så jeg tror Norge har grunn til å være fornøyde, sier Bach.

Populært