OL-gulldrømmen lever for OARs ishockeyhelter

OAR-spilleren Vladislav Gavrikov gjør 2-0-målet i semifinalen mot Tsjekkia fredag. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De olympiske utøverne fra Russland er klare for OL-finale i ishockey etter å ha slått Tsjekkia 3-0 i semifinalen.

Russland skuffet på hjemmebane i Sotsji for fire år siden med flere NHL-spillere på plass og forsvant i kvartfinalen.

Nå går det mot en revansj for russisk ishockey. OAR-laget med hjemlige KHL-spillere tapte sin første kamp mot Slovakia etter å ha ledet 2-3, men siden er det blitt solide seirer med 8-2 over Slovenia og 4-0 over USA.

I kvartfinalen ble Norge for svak og tapte for russerne med 1-6.

To kjappe

Etter en målløs og nervøs første periode løsnet det for de russiske OL-utøverne i annen periode mot tsjekkerne med to kjappe scoringer.

Nikita Gusev gjorde 1-0 assistert av veteranen Pavel Datsjuk, mens Vladislav Gavrikov økte til 2-0 bare 27 sekunder senere.

Tsjekkerne dominerte i skuddstatistikken og fortsatte presset mot det russiske målet i tredje periode, men Vasil Kosjetsjkin holdt buret rent. Det ble en fortjent seier ettersom OAR-laget skapte mest og satte sjansene sine.

OARs kanskje største stjerne, Ilja Kovaltsjuk, fikk æren av å sette 3-0 i åpent mål. Kovaltsjuk er en av flere russiske spillere fra SKA St. Petersburg, hvor Patrick Thoresen tjener til livets opphold.

– Det beste laget vant. Det var det førende laget gjennom hele kampen, konkluderte Eurosports kommentator Jørgen Klem.

Møter Canada?

Dermed kan det gå mot en liten drømmefinale hvis Canada klarer å overliste Tyskland i sin semifinale senere fredag.

Finalen i ishockey er den siste øvelsen som avgjøres før avslutningsseremonien Pyeongchang søndag. Da er det fordelt medaljer i 102 øvelser.