Meny

Langrennskvinnene forbauset over medieoppstyret

Presseansvarlig for det norske langrennslandslaget, Gro Eide (t.v.), lover at Marit Bjørgen og de andre norske kvinnene svarer på spørsmål fra norsk presse fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norsk skiyndlingene tok selv affære etter pressebråket.

Fredag møtte de norske skijentene Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg norsk presse etter at støtteapparatet bare et døgn tidligere hadde bestemt at utøverne skulle få slippe.

På pressemøtet sa Østberg at hun ble forbauset over medienes frustrasjon over at skijentene i utgangspunktet hadde fått pressefri.

– Vi ble jo litt overrasket, alle sammen. Det var visst ikke så populært at vi ikke skulle ha medietreff. Vi må bare være takknemlige for at folk er så interessert, sa Østberg.

– Ikke noen «big deal»

Bjørgen synes langrennsløperne er tilgjengelige nok som det er.

– Da vi så overskriftene i morges tok vi en evaluering, og da fant vi ut at vi skulle stille her i kveld. Jeg hadde vel håpet å slippe en dag. Nei, det var ikke noen «big deal». Jeg synes vel vi har vært tilgjengelige, synes dere ikke det? sa hun til de fremmøtte pressefolkene.

Også lagvenninne Haga ble overrasket over at mediene reagerte på at det norske laget i utgangspunktet skulle slippe å svare på spørsmål før OL-tremila.

– Det er koselig at vi er savnet, sa Haga.

Les også: Klæbo ga opp OL-femmila og gir alt i verdenscupen

Langrennsløperne Heidi Weng (f.v.), Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen møter pressen i forbindelse med 30 km som de skal gå søndag, på siste dag av vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ikke diskutert lagtaktikk

Under pressetreffet kom det frem at de norske skijentene ikke har diskutert lagtaktikk før tremila.

Etter OL-gullet til Simen Hegstad Krüger på fellesstarten, jublet de norske herrene over å ha fulgt en taktisk plan. Da Krüger skaffet seg den avgjørende luken, forholdt lagkameratene Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund seg rolig i forfølgergruppa for ikke å ødelegge gullsjansene for lagkompisen.

Det er ikke sikkert man får se noe lignende under søndagens tremil.

– Det er en individuell idrett. Vi er fire utøvere som kan kjempe om en gullmedalje. Jeg personlig synes alle burde gå sitt løpet, sa Bjørgen som har tre VM- og to OL-gull på distansen.

Vil ikke ha gratis gullmedalje

Den norske ski-veteranen, som har 14 medaljer fordelt på fem OL, sier at hun ikke ønsker seg en «gratis» gullmedalje.

– Jeg har vært med lenge og ville at alle skulle gå sitt aller beste. Jeg ville jo ikke hatt en gratis gullmedalje, sa Bjørgen på spørsmål om hun ville holdt igjen, eller forsøkt å ta opp jakten på en lagvenninne som hadde fått luke til konkurrentene.

Langrennsløperne Ragnhild Haga og Marit Bjørgen t.h. møter pressen i forbindelse med søndagens tremil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun mener det er forskjeller mellom de norske mennene og damene.

– Nå har vi dameløperne vært veldig sterke og de fleste vært i toppen. Situasjonen er litt annerledes for oss kontra guttene, sa Bjørgen.

Les også: Klæbo var skeptisk før OL: – Helvete var løs

– Vil hverandre vel

Østberg var enig i Bjørgens uttalelse om at langrenn først og fremst er en individuell idrett.

– Det kan hende at treneren skal ha litt å si også, men det er litt som Marit sier om at det er en individuell idrett, men vi tenker jo oss om hvem som går og drar i feltet bak, vi vil jo hverandre vel, sa Østberg.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært