15-åring tok OARs første OL-gull

Alina Zagitova vant kvinnenes kunstløp. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
Alina Zagitova vant kvinnenes kunstløp. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

15 år gamle Alina Zagitova tok det første OL-gullet for OAR (utøvere fra Russland) da hun vant kvinnenes kunstløp i Pyeongchang fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zagitova fikk totalt 239,57 poeng, marginale 1,31 poeng foran Jevgenija Medvedeva (18), også hun fra Russland. Bronsen gikk til Canadas Kaetlyn Osmond (22).

Trykket på de to russiske favorittene var stort før konkurransen, og det ble en spektakulær duell mellom dem. Den yngste av tenåringene gikk til slutt gikk seirende ut.

– Hendene mine bare rister, sa Zagitova etter å ha sikret seg OL-gullet.

Hun satte verdensrekord i kortprogrammet med 82,92 poeng. Det holdt til gull etter at de to russiske jentene fikk lik poengsum (156,65) i friløpet.

Nervøs

– Jeg var veldig nervøs. Jeg var mye roligere i det korte programmet ettersom alt handlet om å kjøre rent, sa 15-åringen til OLs offisielle nyhetstjeneste.

Zagitova lyktes ikke med sin første trippel i friløpet, men reddet seg ved å klemme inn en kombinasjon senere i programmet.

– Jeg kjente at det ikke var rom for å gjøre feil. Det var motiverende og angstfylt samtidig. Hendene mine ristet, men kroppen husket hva jeg har gjort så mange ganger på trening, sa den unge OL-vinneren.

Ung

Zagitova ble etter fredagens friløp den yngste OL-mesteren i kunstløp siden Tara Lipinski i 1998.

– Det var mye press på meg og Jevgenija. Alle forventet at vi russerne skulle være med i toppen, sa den ferske gullvinneren.

– Vi er venner, men på isen er det en liten krig, har 18-åringen Medvedeva tidligere sagt om den ferske OL-vinneren.

Med russisk gull og sølv i kvinnenes kunstløp har OAR kommet opp i ett gull, fem sølv og åtte bronse under mesterskapet i Pyeongchang.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy