Meny

Gullgutta tror på mer skøytejubel

President Donald Trump holder en huskelapp i hendene mens han snakker med elever og lærere som overlevde skytingen på en skole i Florida. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagtempovinner Håvard Bøkko tror at Håvard Holmefjord Lorentzen kan hente mer gull for Norge

I ekte hallingvær med vind og snø tok Bøkko, Simen Spieler Nilsen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen imot gullmedaljene for seieren i onsdagens lagtempo på Olympic Medal Plaza torsdag kveld.

Bøkko tror at Lorentzen kan gjenta bedriften fra 500-meteren og sikre Norge OLs tredje skøytegull på fredagens 1000 meter.

– Jeg har troen. Han virker skarp, og han har fått et bra par. Jeg håper at Koen Verweij går bra, for da kan Håvard få en god rygg på siste, og det tror jeg blir viktig.

Sent betalt

31 år gamle Bøkko har en lang karriere bak seg, og det var ikke en selvfølge at han skulle få oppleve et OL-gull.

Det var slett ikke rart at gutta spøkte og lo etter medaljeseremonien.

– Det var veldig gøy, det. Det var ikke sånn at vi sto der og grein noen av oss. Vi sto bare der og lo. Det er sikkert fordi vi er et lag at det stort sett er kjempegøy, sa Bøkko til NTB.

Godt arbeid

Hallingen mener at det ligger mye godt arbeid bak Norges skøytesuksess i Sør-Korea. Han var glad for at han selv lyktes etter noen sesonger med motgang.

– Jeg har drevet på noen år, men det er andre som har drevet med idrett i enda flere år uten å vinne et OL-gull. Vi har jobbet veldig hardt for dette hele laget. Vi har prioritert bort distanser, og til og med gjort det i dette OL-et også. Vi prioriterte bort EM tidligere i år for å trene mot blant annet lagtempo, der vi visste at vi hadde en stor mulighet. Vi traff spikeren på hodet der, mente Bøkko.

– Hva gjør dere nå?

– Nå skal vi ha to økter her fredag, to lørdag og én søndag, og så drar vi hjem til Norge mandag. Det er ikke noe hvilehjem å være olympisk mester. Sprinterne drar til Japan på sprint-VM, mens vi skal ha neste konkurranse i Heerenveen i Nederland, sa Bøkko før han hastet videre ut i det koreanske vinterværet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært