Hammer roser Schmid etter OL-sølvet

Landslagstrener Kristian Hammer var fornøyd med at hans gutter tok sølvet i OL på den avsluttende lagkonkurransen i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Landslagstrener Kristian Hammer var fornøyd med at hans gutter tok sølvet i OL på den avsluttende lagkonkurransen i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kombinertlandslagssjef Kristian Hammer var fornøyd med lagsølvet som trolig var veteranen Jan Schmids siste OL-konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er kjempebra av Jan, og han snakket før løpet om at det var hans siste OL-løp. Helt fortjent at han får medalje, sa Kristian Hammer til NTB.

De norske gutta lot tyskerne gjøre som de ville allerede tidlig i det kombinerte langrennet. Jan Schmid tettet igjen mye på sin åpningsetappe, men kom aldri à jour med tyskerne.

– Det var ikke planlagt. Planen vår var at vi hadde håpet at (Lukas) Klapfer skulle gjøre litt mer på sin etappe. Østerrikerne hadde jo satt opp laget sitt med litt svakere langrennsløpere på de siste etappene, forklarte Hammer.

– Vi hadde også diskutert dette utfallet, at hvis tyskerne fikk en luke så kom de til å gi full spiker. Da ville det bli kamp om sølv for vår del, for de er på papiret ganske så mye sterkere, sa Hammer.

– Vi er godt fornøyd med å få med oss en sølvmedalje selv om vi skulle vært med og kjempet om gullet. Det har vært litt dårligere i OL enn vi hadde håpet på. Prestasjonene har vært hakket dårligere enn det vi har prestert tidligere i år. Vi har ikke klart å prestere på samme nivå i bakken. Målet vårt var å ta medalje i hver eneste øvelse, sa Hammer.

Personvernpolicy