Meny

Klæbo var skeptisk før OL: – Helvete var løs

Johannes Høsflot Klæbo (21) slet med søvnløse netter og sykdomsfrykt før OL.

Torsdag ble det kjent at Johannes Høsflot Klæbo ombestemte seg og ikke går lørdagens femmil i OL.

Grunnen er at 21-åringen føler seg utladet.

– Man merker at man blir sliten. Man går i en boble og har gjort det i lang tid. Jeg kjente siste uken før OL at helvete var løs, sier Klæbo til TV 2.

Klæbo kan dra hjem til Norge med tre gull i bagasjen, og er dermed den fjerde utøveren i vinter-OL-historien med tre gull før fylte 22 år.

Les også: Klæbo ga opp OL-femmila og gir alt i verdenscupen

– Mental vond hals

Allerede før OL merket Klæbo at han slet med søvnmangel og redsel for sykdom. Presset var stort på de unge skuldrene.

GULLGUTT: Johannes Høsflot Klæbo kan reise hjem med tre gullmedaljer etter at han var sprint, lagsprint og stafett. Foto: NTB scanpix

– Jeg følte at jeg gikk rundt med en mental vond hals egentlig. Den siste uka spesielt, måtte jeg bare få dagene til å gå. Jeg slet med at jeg våknet på natten, sier Klæbo til VG.

– Det første jeg gjorde da jeg sto opp var å kjenne etter: Har jeg vondt i halsen eller har jeg ikke vondt i halsen. Og det siste jeg gjorde før jeg la meg var å kjenne etter. Det er et tegn på at man skal lade energi for det som skal skje. Jeg merket at det kostet.

Les også: Bjørgen om Klæbo: – Fallhøyden blir stor

Skal holde på i lang tid

21-åringen takker ifølge TV 2 lagkamerat Finn Hågen Krogh for at han under mesterskapet klarte å senke skuldrene og tenke på noe annet enn OL.

HJELP: Finn Hågen Krogh hjalp Johannes Høsflot Klæbo under OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter tre gullmedaljer i sitt første OL er Klæbo klar over at oppmerksomheten rundt ham vil være stor i tiden fremover.

– Jeg trives utrolig godt slik det er nå, og jeg ville ikke ha byttet det ut med noen ting. Det er klart at jeg ser for meg at jeg skal holde på med dette i lang tid, men vi får ta det år for år, sa han på en pressekonferanse onsdag.

Les også: Klæbo gjorde som Heiden

– Skal ikke sutre

21-åringen ser nå frem til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen, som han for tiden leder.

– Det er litt som står på spill der også, og jeg har lyst til å være med og kjempe om verdenscupseieren sammenlagt. Men jeg skal heller ikke legge meg ned og sutre om det ikke går. Så får vi se til våren hva som skal skje videre. Jeg tror ikke at det skal bli vanskelig å motivere seg til en ny VM-sesong, nei, sa han på pressekonferansen onsdag.

Neste verdenscuprenn går av stabelen i Lahti i Finland 3. mars.

Populært