Meny

Mowinckel hjem på OL-sky

Ragnhild Mowinckel kjører slalåm i superkombinasjonen i OL og blir nummer fire. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragnhild Mowinckel havnet på den forhatte 4.-plassen i OL, men gadd ikke å irritere seg over det torsdag. Suksessen i Sør-Korea ga henne toppen av lykkefølelse.

Michelle Gisin (Sveits) tok gullet i superkombinasjonen. Mowinckel hadde 29/100 opp til bronseplassen.

Den norske jenta lå som nummer to etter utforen. Der ledet USAs Lindsey Vonn, men hun kjørte ut i slalåm med startnummer 13.

OL-perioden har gitt Mowinckel et virkelig gjennombrudd og plass i den ypperste verdenstoppen.

Mer må til

– Det er fortsatt en vei å gå. Jeg har ikke stått øverst ennå i verdenscupen eller noe annet. Da tenker jeg at vi må ta de stegene også, sier Mowinckel.

– Reiser du fra OL på en sky?

– Det gjør jeg nok helt sikkert. Jeg tror jeg må ta meg litt tid hjemme og «deale» med alt som har skjedd. Man greier ikke helt å skjønne ting. Jeg må ta en litt rolig tid hjemme, sier Mowinckel til NTB.

– Jeg var så nær en pallplass man kan komme i dag, men jeg greier ikke å ergre meg engang. Jeg reiser herfra og har hatt toppen av lykkefølelse.

Smårusk

Etter sølv i storslalåm og utfor kjørte hun uten press i superkombinasjonen.

– Jeg har veldig lave forventninger til meg selv når det kommer til slalåmdelen. Jeg følte at jeg fikk gitt maks innsats av det jeg hadde å by på, sier Mowinckel som meldte om noen «noen større feil enn i går» i kombinasjonsutforen.

Hun flyr hjem til Norge fredag og ser for seg en real ryddesjau på rommet etter et par uker i Sør-Korea.

OL-suksessen gjør henne også ettertraktet blant sponsorer og utstyrsleverandører.

– Hvor har du hatt medaljene her nede?

– Det er et godt spørsmål, men det kommer jeg ikke til å svare på. De er nok et eller annet sted. Jeg tror jeg vet hvor de er.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært