USAs ishockeykvinner banket «storesøster» etter 20 år

USAs ishockeykvinner tok et etterlengtet OL-gull ved å slå «storesøster» Canada i finalen i Gangneung. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De amerikanske ishockeykvinnene kunne torsdag juble for seier etter en svært dramatisk OL-finale. Canada ble slått 3-2 etter straffeslag.

Canada hadde vunnet fire strake OL-gull i ishockey for kvinner, og USA hadde tatt sølv i tre og bronse i ett av de siste vinterlekene.

Ikke siden Nagano i 1998, da ishockey for kvinner sto på OL-programmet for første gang, hadde USA vunnet turneringen. Det skjedde med 3-1-seier over nettopp Canada i finalen.

Men i Pyeongchang skulle det endelig lykkes Jocelyne Lamoureux-Davidson og de andre amerikanske hockeyheltene å vinne. Lamoureux-Davidson satte det avgjørende målet etter at kampen hadde gått til straffeslag.

USA tok ledelsen ved Hilary Knight i første periode, men canadierne snudde til 2-1-ledelse i midtperioden. Monique Lamoureux-Morando ordnet forlengning da hun satte inn 2-2 målet drøyt seks minutter før slutt.