Meny

Slik skal Barca-elsker Lorentzen gjøre et nytt OL-kupp

Håvard Holmefjord Lorentzen går for nytt OL-gull fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen har opplegget klart for å sikre en OL-dobbel. På veien koblet han av med favorittlaget Barcelona.

– Jeg må få til en god start som på 500-meteren, gjerne med en åpning (200 meter) på 16,5-16,6. Så skal jeg ha en runde under 25 sekunder og så avslutte med cirka 26,5 på sisterunden, sier Lorentzen når NTB ber ham liste opp veien til et perfekt 1000-meterløp.

– Leverer jeg det, er jeg sikker på at det blir medalje i hvert fall.

Nederlenderen Kjeld Nuis er favoritt til å ta gullet. Han gikk 1.07 på lavlandsbane i hjemlandet før jul og vant 1500-meteren tidligere i OL.

Samme klasse

Tar Lorentzen en ny OL-tittel, vil han kopiere amerikaneren Eric Heiden. Han er eneste med gull på 500 og 1000 meter i samme OL. Heiden vant alle fem distanser på hjemmebane i Lake Placid i 1980.

Lorentzen er solid fotballinteressert. Onsdagen startet han med å se opptak av Chelsea og Barcelona i mesterligaen fra kvelden før.

– Jeg sikret meg slik at jeg ikke visste resultatet og så kampen på PC-en, sier Lorentzen, som har vært «Barca»-fan siden han var elleve-tolv år gammel.

Ung

Kampen endte 1-1 og ga Barcelona et meget godt utgangspunkt før returen på Camp Nou.

Lorentzens bror, Håkon, spiller for Sandefjord og debuterte for Brann i Eliteserien allerede som 15-åring.

Håvard var en meget talentfull fotballspiller selv før han valgte skøytesporten midt i tenårene.

Populært