Mowinckel nummer fire i OL-kombien

Ragnhild Mowinckel under utfordelen i torsdagens kombinasjon. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel under utfordelen i torsdagens kombinasjon. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel var 0,29 sekund fra medalje i kvinnenes superkombinasjon i Pyeongchang. Sveitsiske Michelle Gisin vant rennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragnhild Mowinckel lå på andreplass, 0,74 sekunder bak Lindsey Vonn etter utfordelen av kombinasjonsrennet. Kun tre hundredels sekund skilte ned til sveitsiske Michelle Gisin på plassen bak.

Gisin leverte en forrykende slalåmdel og kjørte ned til OL-gull. Den norske 25-åringen måtte kjøre en slalåmdel over evne for å klare medalje. Tidenes alpine vinterolympier på kvinnesiden for Norge leverte en grei slalåmdel og kjørte ned til 4.-plass.

Slalåmsterke Mikaela Shiffrin lå på 6.-plass etter utfordelen, 1,98 sekunder bak, og kjørte seg opp til OL-sølv. Sveitsiske Wendy Holdener, som lå på 10.-plass etter utfordelen, tok bronse. Amerikanske Vonn, som ledet etter utfordelen, kjørte ut i slalåmdelen.

Etter at ledende Lindsey Vonn kjørte ut i slalåmdelen ble det klart at Mowinckel endte på 4.-plass, 0,29 sekunder bak pallplassen.

– Det er ikke mye jeg forventer av meg selv i slalåm. Det at jeg kom inn som nummer fire ble jeg veldig overrasket over. Det hadde blitt for dumt om jeg tok en medalje til, sier Mowinckel til Eurosport.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne, men jeg er veldig fornøyd med fjerde. Det blir sikkert mye armer og bein, men det er den forutsetningen jeg har nå, sier den norske jenta som reiser hjem fra OL med to sølv (storslalåm og utfor).

– Helt fantastisk. Jeg er så fornøyd, så stolt, og så lettet over å komme ut av dette på en så god måte. Jeg er utrolig fornøyd med det jeg har fått til, sa 25-åringen da hun ble bedt om å oppsummere mesterskapet.

Personvernpolicy