Meny

Svensk jubel da Kristoffersen og Hirscher kjørte ut

Henrik Kristoffersen i aksjon i 1. omgang i slalåm torsdag. Rælingen-kjøreren leder før finaleomgangen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Henrik Kristoffersen ledet OL-slalåmrennet i Pyeongchang, men kjørte ut i finaleomgangen. Svenske André Myhrer vant. 

– Sånn er livet. Jeg dør heller enn å bli nummer fire, sier 23-åringen til Aftonbladet.

Kristoffersen ledet etter første omgang og lå an til å ta sitt første OL-gull, men unggutten kjørte ut helt i begynnelsen av finaleomgangen.

Kristoffersen gikk hardt ut, men kom på innerski og mistet all farten. Dermed var brast Kristoffersens drøm om hans første OL-gull.

– Det må satses om man skal vinne. Jeg blir litt sen ut av hårnålssvingen. Jeg blir litt sen i neste i en grop som er litt større enn jeg tror, sa Kristoffersen til Eurosport.

– Det er bare et skirenn

20 år er gått siden Norges siste slalåmgull i OL, da Hans Petter Buraas gikk til topps i Nagano.

– Det er bare et skirenn. Det kommer nye renn neste helg. Det er ikke så farlig. Jeg har et sølv fra dette OL, jeg. Det går fint, la Kristoffersen til.

Han sier at han ikke kjente på presset da han sto igjen som sistemann.

– Jeg har egentlig gjort ting som normalt. Jeg har vært litt småforkjølet de siste dagene, men det hadde ingenting å si her i dag. Det er bare sånn som skjer innimellom. Du må satse om du skal vinne. Jeg hadde ingen planer om å bli nummer fire her i dag, sa Kristoffersen.

Svensk gull

Da Kristoffersen og Hirscher kjørte ut var det svenske André Myhrer som snappet OL-gullet. Sveitsiske Ramon Zenhäusern tok sølv, og Michael Matt fra Østerrike knep bronsen. De to kom henholdsvis 0,34 og 0,67 sekunder bak Myhrer.

Sebastian Foss Solevåg lå på 5.-plass etter første omgang. I finaleomgangen kjempet han om en medalje, men i den nederste delen av løypa kom nordmannen bakpå og mistet all farten. Dermed ble ledelsen omgjort til 85 hundredeler bak Zenhäusern, og til slutt endte det med en 10.-plass for Solevåg.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte seg opp én plass og havnet på 13.-plass.

– Jeg prøvde det jeg hadde, men jeg var ikke bedre i dag, dessverre. Det er muligheter til å kjøre seg opp i andre omgang. Jeg tok en sjanse og prøvde, men fikk det ikke helt til i andre omgang. Alt i alt er det vel det beste slalåmrennet mitt i år, sa Nestvold-Haugen.

Jonathan Nordbotten ble felt av en utstyrstabbe og mistet plutselig den ene skien sin i første omgang.

Hirscher kjørte ut

Kristoffersens erkerival Marcel Hirscher startet sin første omgang på ruskete vis og fikk tidlig problemer. Midtveis i løypa kjørte han ut. Så langt denne sesongen har Hirscher vunnet seks av åtte slalåmrenn i verdenscupen.

I Kitzbühel ble han nummer to bak Kristoffersen, mens det ble 17.-plass i åpningsrennet i finske Levi. Kristoffersen har på sin side vært på seierspallen i samtlige åtte renn.

Kristoffersen tok sølv i storslalåm forrige uke i vinterlekene i Pyeongchang, og i slalåm i Sotsji-OL for fire år siden ble det bronse.

Populært