Meny

Sundby og Klæbo sikret overlegent norsk OL-gull på lagsprinten

Norges Johannes Klæbo under sprintstafetten i OL: Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo tok Norges 12. OL-gull i Pyeongchang da de vant herrenes lagsprint på suverent vis.

– Det har vært en helt syk dag fra ende til annen. Jeg har ikke hatt så vondt på lenge. Jeg har hatt så mye nerver i dag. Det har vært brutalt. Jeg har prøvd å støtte meg på Johannes, men han har vært like nervøs. Det er fantastisk at vi klarte det, sa Sundby til TVNorge.

Norges medaljefangst i OL vil ingen ende ta. 12 gull, 11 sølv og 9 bronse er fasit hittil.

Tredje gull

Klæbo tok sitt tredje gull i årets vinterleker. Heller ikke foran lagsprinten fikk trønderen sove særlig godt.

– Brødskivene er som lim hver eneste dag. Det er vanskelig å få i seg noe. Jeg har sovet dårlig i dag også. Det er stort å få det til, sa Klæbo.

– Jeg var nervøs i dag. Jeg ble sliten mot slutten. Jeg dro til skikkelig på 2.-runden. Det får du betalt for, men de var stive de andre også, fortsatte Klæbo.

Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo jubler for seieren i lagsprinten i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Klæbo dro til voldsomt på sin andre runde. Det ga Sundby en stor luke ved fjerde veksling. Sveriges Marcus Hellner startet jakten umiddelbart, men slet med å hente inn Sundby.

– Taktisk triumf

Klæbo kastet lua før siste etappe. Han gikk ut fem sekunder foran Sverige og den norske seieren var aldri truet.

– En overlegen triumf, det er en taktisk triumf for Norge. Strålende løst, de kunne ikke ha gått bedre, sa NRKs kommentator Jann Post.

Og TVNorge-ekspert Vibeke Skofterud lot seg imponere.

– Det er terningkast seks på utførelse av taktikken, sier Skofterud.

Sverige på fjerde

Norge vant foran OAR og Frankrike, mens Sverige gikk inn til en sur fjerdeplass. Klæbo var så overlegen at han kunne leke seg inn mot mål.

Sprinttrener Arild Monsen var opptatt av at Norge ikke skulle taue rundt på konkurrentene og brenne krefter før spurten.

– Begge gutta var åpne og ærlige på at de var spente og nervøse. De var redd for å mislykkes, ikke smerten som varer i to og et halvt minutt. «Vi må lykkes», og det var dem ærlige på.

– Vi var på papiret det klart beste laget, men det hjelper ikke om du er lokomotiv og taper spurten gang på gang, dog ikke i Falun. Jeg har vært urokkelig. Det har vært mange som lag som er blitt tatt ut, men jeg har sagt til Martin en stund «vis meg at du er i vater, og da er du godt inne på laget».

Populært