Historisk Bjørgen tok bronse på lagsprinten med Falla

Lagsprinten på Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Lagsprinten på Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Marit Bjørgen ble tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL med bronse på lagsprinten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun og Maiken Caspersen Falla måtte imidlertid nøye seg med bronse på lagsprinten som ble vunnet av USA, mens Sverige tok sølvet.

Bjørgen kunne blitt tidenes vinterolympier med OL-gull onsdag, men de norske kvinnene måtte gi tapt for både USA og Sverige som tok sølvet.

– Jeg mangler et gull

Bronsen gjør likevel at Bjørgen, med sine 14 OL-medaljer, er tidenes mestvinnende vinterolympier. På tremila får hun sjansen til å bli tidenes vinterolympier ved å gå forbi skiskytter Ole Einar Bjørndalen.

– Det gjenstår én sjanse, og jeg ser veldig fram til tremila, sa Bjørgen til Eurosport om muligheten til å ta sitt åttende OL-gull.

Tremila har på mange måter vært langrennsdronningens beste distanse.

– Jeg føler at jeg fortsatt mangler et gull. Jeg kom hit med en drøm om å ta en individuell gullmedalje, og det har jeg ikke klart. Jeg håper fortsatt det kan la seg gjøre, sier Bjørgen.

Les også: Klæbo gjorde som Heiden

Kamp mot USA og Sverige

Finaleheatet onsdag ble en kamp mellom Norge, USA, Sverige.

Bjørgen, som gikk førsteetappen, tok initiativet umiddelbart i finalen. Hun gikk først over den første bakketoppen og prøvde å riste av seg konkurrentene på den andre runden.

Sverige og USA var de eneste som ikke måtte gi luke på Bjørgens tredje runde, og Maiken Caspersen Falla fortsatte hardkjøret på sin etappe.

Til slutt var det tydelig at medaljene sto mellom USA, med Kikkan Randall og Jessica Diggins, Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, samt Norge.

Les også: Sundby og Klæbo sikret overlegent norsk OL-gull på lagsprinten

Det amerikanske laget vant lagsprinten under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix
Det amerikanske laget vant lagsprinten under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix

Nestenuhell like før mål

Bjørgen fortsatte hardkjøret, men slet med å riste av seg henholdsvis Randall og Kalla. Dermed gikk Diggins, Nilsson og Falla samlet ut på den siste etappen. Falla prøvde å trykke til ordentlig i det harde partiet, men til slutt var det Diggins og Nilsson som kom inn på oppløpet først.

På vei ned den siste bakken før mål var Falla og Nilson nær ved å falle, men begge de to maktet å holde seg på skiene. På oppløpet var Falla sjanseløs, mens Diggins spurtslo Nilsson om gullet.

– Jeg følte jeg gikk ganske bra i bakken. Jeg sparte en del krefter til sisterunden, men fikk veldig melkesyre på slutten. Jeg er skuffet over nedoverbakken, for jeg har kjørt den veldig bra på trening. Så kom det noen på bakskiene mine som gjorde at jeg mistet balansen og mye fart. Da kom de (Sverige og USA) forbi og jeg kom egentlig helt ut av det. Det er kjedelig at det skulle skje akkurat på sisterunden, sa Falla om situasjonen der Nilsson måtte dytte litt på henne for ikke å gå i bakken.

Personvernpolicy