Meny

Bonsaksen overlot æren for seieren til målvakt Haugen

Målscorer Aleksander Bonsaksen gliser bredt etter seieren i ishockeykampen mellom Norge og Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Aleksander Bonsaksen ble den norske helten med 2-1-scoringen som sikret norske kvartfinale i OL. Han skrøt derimot mest av den norske målvakten Lars Haugen.

– Det føles helt utrolig. Alle mann løftet seg, men spesielt Lars Haugen spilte utrolig i dag. Han ga oss sjansen til å vinne og holdt oss inne i kampen. Spesielt bra var han da jeg måtte ta en tur i utvisningsboksen mot slutten av kampen og i ekstratiden.

Aleksander Bonsaksen spiller til daglig i tyske Iserlohn Roosters i DEL. Før OL fikk brakk han kjeven etter å ha blitt truffet av en puck. Bonsaksen er for øvrig kjæreste med snowboarderen Silje Norendal, som skal i aksjon i Big Air-finalen torsdag.

– Det var deilig å sette pucken i mål, og jeg spurte dommerne om de mente det var en interference på målvakten, men de sa at ingen var borti målvakten, forklarte backen om scoringen sin.

Dommerne godkjente ikke seiersmålet før de hadde studert situasjonen på video. Det gjorde de etter anmodning fra den slovenske treneren. Trenerne får en slik anmodning hver i løpet av kampen.

Bakgrunn:  Bonsaksen reddet historisk OL-kvartfinale for hockeygutta

Populært