Meny

Johaug tilbake på landslaget

Therese Johaug gratulerte lagvenninnene med gullet lørdag. Fra og med i går, søndag, kan den dopingutestengte skiløperen trene organisert igjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Therese Johaug kunne trene med resten av skilandslaget allerede søndag. Lørdag gratulerte hun stafettlaget med OL-gull i Pyeongchang.

29-åringen tilbringer OL-dagene på høydesamling i Seiser Alm, men fikk med seg lagvenninnenes gulløp på stafetten i Pyeongchang og gratulerte dem på Instagram.

Johaug ble nektet OL-deltakelse etter at dopingdommen hennes ble forlenget i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Hun har reist bort for å slippe det verste kjøret på hjemmebane under mesterskapet.

Allerede fra og med i går, søndag, to måneder før utelukkelsen utløper, kan hun delta i organisert trening.

– Det er en bra dag. Det er kjempebra å komme så langt. Det er ikke lenge igjen før hele utestengelsen er over. Det er en merkedag med tanke på at hun er inne igjen på laget, sier hennes manager Jørn Ernst til Eurosport.

(Se video: Slik er Johaugs forhold til landslagslegen nå)

Det er WADA-koden og lovverket til Norges Idrettsforbund (NIF) som åpner for at utestengte utøvere kan trene organisert i de to siste månedene av en utelukkelse. Johaugs suspensjon løper til 17. april.

Johaug var raskt ute med å gratulere Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen med lørdagens stafettgull.

– Full jubel for GULLJENTENE, skrev Johaug i en oppdatering på Instagrams historiefunksjon.

Johaug var en del av Norges stafettlag under OL i Sotsji, men da sørget en smørbom for en norsk 5.-plass. Hun var på gullaget i 2010-OL.

Populært