Meny

Svensk curler kritiserer OL-arrangøren

Niklas Edin kritiserer OL-arrangørens pussegrep. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030 Foto: NTB scanpix
Halvveis inn i OL-turneringen i curling valgte arrangøren å pusse curlingsteinene med sandpapir. Grepet er ikke tatt godt imot av det svenske laget.

Når Sverige slo Japan 11-4 søndag, var det med «nypussede» steiner. I store mesterskap har det aldri skjedd tidligere, men i Pyeongchang har arrangørene utnyttet en ny regel og gått løs på steinene med sandpapir.

– Det er kanskje ikke riktig tidspunkt å teste ut noe sånt underveis i et OL, sier Sveriges skip Niklas Edin til Aftonbladet.

– Steinene går tregere. I tillegg curler de mer, noe som gjør at man må bruke en annen teknikk. Jeg håper effekten (av pussingen) reduseres til i morgen, sier han til avisen mandag.

Edin mener pussingen favoriserer de svakere lagene i turneringen.

– Det er synd at man tar bort muligheten for å prestere på topp midt under et OL. Topplagene må gå ned i vanskelighetsgrad. Da tar man bort fordelen man har til vanlig, mener svensken.

Også fra norsk hold har det kommet kritikk mot pussingen. Magnus Nedregotten sa følgende etter mixed-konkurransen tidligere i mesterskapet:

– Det ble vanskeligere for oss etter at arrangøren valgte å pusse steinene. Vi er ikke så vant til å spille på is som curler seks fot, fire fot er vanlig for oss. Russerne, for eksempel, trener jo i OL-hallen i Sotsji, der det er veldig lik is som det er her. Og det hadde de sikkert en fordel av i den siste delen av turneringen.

Populært