Meny

Svenskene kårer Nedregotten som OLs fjerde morsomste navn

Magnus Nedregotten tok sammen med samboer Kristin Skaslien fjerdeplass i mixed double curling. Aaron Favila) Foto: NTB scanpix
Svenske radiosporten har kåret topp ti av morsomme navn i OL. Magnus Nedregotten finner søtabror så morsomt at det havner på den sure fjerdeplassen.

Fjerdeplassen tok også Magnus Nedregotten og samboer Kristin Skaslien i mixed-konkurransen i curling. Nå kan det dessuten bli bronse hvis russeren Alexander Krusjelnitskij blir funnet skyldig i doping.

På grunn av språkforskjeller er kanskje ikke svenskenes liste like morsom for norske lesere/lyttere.

Uansett så gikk gullet i den uhøytidelige kåringen går til den canadiske snowboarderen Merlin Surget (sur get/surpomp).

– Kan det finnes noen dårligere taper!

Navnet til canadiske Ted-Jan Bloemen finner også svenske morsomt, men det holder bare til sølvplass.

– Beste dobbeltnavn i hele Pyeongchang. Skulle egentlig ha toppet denne listen. Sorry Ted-Jan!

På slump

Den sveitsiske ishockeyspilleren Dominik Schlumpf tar bronsen i det sterke selskapet.

– En og annen slump-puck kan nok havne i målet bak motstanderens målvakt.

På fjerdeplassen havner altså Nedregotten

– Alle norske navn er jo egentlig morsomme. Dette handler bare om forskjellige nivåer. Her tror jeg vi har havnet på "nedre botten", unnskyld skal være Nedregotten.

Av andre morsomme navn finner svenskene den tyske ishockeymålvakten Danny aus den Birken. Den canadiske skeletonveteranen Dave Greszczyszyn på sjuendeplass ble kåret til OLs mest vanskelige navn å stave.

De danske curlingsøsknene Madeleine, Denise og Oliver Dupont finner også svensken morsomme med henvisning til den franske tegneserien Tintin og at svenske Niklas Edin har fått ny flott Tintin-frisyre.

Skiskytteren Jäger

Sveitsiske Sandro Ferrari er jo selvsagt bobkjører. Sammen med utfor er bobsleigh blant de raskeste grenene i OL. Den sveitsiske skiskytteren Martin Jäger mener svenskene kanskje heller hadde foretrukket en ekstra runde i baren enn en strafferunde.

Det kommer ikke som noe sjokk at den amerikanske isdanseren Madison Chock er blant topp ti. Det engelske ordet er vel kanskje det mest brukte blant verdens tabloider.

– Ingen liste er komplett uten ordet "chock" slår svenske radiosporten fast.

Populært