Meny

Thingnes Bø håper bronsegutten finner ny motivasjon

Johannes Thingnes Bø håper Emil Hegle Svendsen fortsetter karrieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø frykter at Emil Hegle Svendsen avslutter karrieren etter OL-sesongen, men tror samtidig ikke trønderen helt våger å tenke tanken.

Søndag tok skiskytterveteranen Hegle Svendsen bronsemedalje på OL-fellesstarten i det som var hans siste individuelle olympiske start. 32-åringen har for lengst gjort det klart at han ikke satser mot OL i Beijing om fire år.

Etter at karrierens 27. internasjonale medalje var i boks antydet samtidig Svendsen at karrieren kan være over allerede etter inneværende sesong.

Johannes Thingnes Bø legger ikke skjul på at han er redd for å miste Svendsen som landslagskompis.

– Ja, en frykter jo det. Han er jo en vanvittig bra figur å ha i laget og en veldig god person. Så det er klart en kan være redd for det. Jeg tror ikke han tør å tenke på det selv en gang, sier han til NTB.

Reaksjon: Bronse-Svendsen: – Det har vært mye kjærlighet

Elsker skiskyting

Tirsdag går Svendsen og Thingnes Bø sammen i kampen for norsk medalje på mixedstafetten i Pyeongchang. Sistnevnte håper gode opplevelser på tampen av OL kan bidra til at lagkameraten finner motivasjon til å fortsette.

– Han viser jo veldig stigende form her, da. Nå går han kjempefort på ski, og du ser råskapen. Han lager fart over kulene igjen. Kanskje får han smaken på skiskyting igjen ved å føle seg rå og gjennom gode opplevelser, sier stryningen.

– Emil elsker skiskyting, og det tror jeg fort vil gjøre at han motiverer seg for å gå på videre når han ser hva alternativene er, tilføyer han.

Les også: Thingnes Bø: – Emil er én av de store i norsk idrett

Med seg på mixedlaget har Svendsen også Tiril Eckhoff. Hun mener landslaget vil miste en bærebjelke hvis trønderen gir seg.

– Emil er utrolig god å ha i teamet. Han er veldig omtenksom, og i bunn og grunn en varm type som bryr seg om hele laget og støtter folk som er lei seg. Han er så mye mer enn det du ser på TV, sier Eckhoff, som i likhet med Svendsen fikk bronse på OL-fellesstarten.

27-åringen kaller trønderen en lagbygger.

– Jeg vil kanskje si at det er han som har erfaringen og som bygger laget. Uten han blir det stusslig for gutta. Jeg håper han fortsetter neste sesong. Da er det tross alt mesterskap i Östersund, og det er et sted han er glad i, smiler hun.

Les også: Bø vil ikke ha gullhjelp fra lillebror

Mesterhjernen

Etter søndagens fellesstart i Pyeongchang hektet landslagstrener Siegfried Mazet merkelappen «lagets mesterhjerne» på bronsevinner Svendsen. Det forklarer franskmannen slik over for NTB:

– Han har vært på landslaget lenge og har voldsom erfaring i dette «gamet». Han vet hvordan han skal håndtere enhver situasjon, sier han – og fortsetter:

– Sammen med Ole Einar tilhørte han den forrige generasjonen med skiskyttere, og sånn sett er han en brobygger til den nye generasjonen med Tarjei og Johannes. Med hans erfaring kan han overføre både ferdigheter og egenskaper videre, og det er svært viktig at de erfarne knytter bånd med de yngre.

– Frykter du at han gir seg?

– Om jeg redd for det? Både ja og nei. Jeg er jo bare i startfasen av samarbeidet mitt med Emil, og skulle det allerede være over, blir jeg skuffet. Samtidig kan han ikke fortsette bare på grunn av meg. Han må fortsette fordi han ønsker å gå på én ny sesong, sier Mazet.

Han tror Svendsen kan ha flere år igjen som skiskytter hvis ønsket er stort nok.

– Hvis han setter seg et stort mål, kan han klare det. Han kan få til hva som helst. Men kanskje føler han at kroppen og hodet ikke makter det. Det er som en vanlig jobb. Er den ikke utfordrende lenger, er det tøft. Jeg kom til Norge fordi jeg hadde jobbet i årevis i Frankrike, og jeg trengte en ny utfordring. Det blir litt av det samme for Emil, sier landslagstreneren.

Hovedpersonen selv sier at han har lagt avgjørelsen rundt framtida på is, og at beslutningen tas til våren. Først skal OL avsluttes med to stafetter.

Aktuelt: Kristoffersen tenker allerede på slalåmen: – Mye som skal klaffe

Populært