Meny

Russisk dopingmistenkt kan påvirke landets OL-utelukkelse

Curleren Aleksander Krusjelnitskijs dopingsak kan påvirke IOCs avgjørelse om å la de russiske utøverne avslutte vinterlekene under sitt eget flagg.

Talsmann Mark Adams i Den internasjonale olympiske komité (IOC) sa at dopingsaken, om B-prøven får samme resultat, vil bli vurdert av IOCs eget panel for de russiske utøverne (OAR).

Panelet skal rapportere til IOCs styre lørdag for å avgjøre om å fjerne suspensjonen av Russlands OL-komité samme dag som avslutningsseremonien, 25. februar. Blir utelukkelsen opphevet, betyr det at de 168 utøverne kan delta i seremonien med det russiske flagget.

Les også: Russisk curlingutøver dopingmistenkt etter å ha snytt Norge for bronse

– Hvis saken blir bekreftet, blir det tatt i betraktning sammen med mange andre faktorer. Det er flere «hvis» underveis før vi kommer dit, sa Adams.

Det var Aleksandr Krusjelnitskij, som spilte for OAR i bronsefinalen mot Norge i mixed curling, som skal ha testet positivt for doping etter funn av stoffet meldonium i en prøve.

OAR har ikke herrelag i curling, og Krusjelnitskij har allerede forlatt OL-byen. Det er ventet at hans B-prøve blir offentliggjort mandag.

– Det er en dum ting å gjøre og Alexander er ingen dum mann, sier Sergej Belanov, en av de russiske curlingtrenerne om dopingmistankene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært