Meny

Kristoffersen tenker allerede på slalåmen: – Mye som skal klaffe

Henrik Kristoffersen ser fram mot nye medaljemuligheter i OL. Søndag ble det sølv. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen slo til med OL-sølv i storslalåm, men Rælingen-alpinisten brukte kort tid på å feire. Nå står torsdagens slalåmrenn i hodet på 23-åringen.

Kun østerrikeren Marcel Hirscher var bedre enn Kristoffersen i søndagens storslalåm i Pyeongchang.

– Selvfølgelig var det en god følelse med OL-sølv, men fokus har allerede skiftet til slalåmrennet og trening i morgen (mandag). Nå gjelder det å forberede seg best mulig, sier han til NTB.

– Hva skal til for å ta gull på torsdag?

– Det er mye som skal klaffe. Det er små marginer, så vi får se. Det handler jo om å kjøre fort på ski, svarer 23-åringen.

Kristoffersen er ikke helt fanget i alpinbobla under lekene i Sør-Korea. Han har også fått med seg norsk suksess på andre fronter.

– Det har vært utrolig bra så langt. Sykt mange medaljer til Norge, sier Kristoffersen, og trekker fram gullene til Johannes Høsflot Klæbo og Johannes Thingnes Bø som høydepunkter.

– Det er spesielt moro å følge med Johannes (Thingnes Bø). Vi har kjent hverandre siden ungdoms-OL i Liberec (2011), sier alpinisten.

Les også: TV 2: Bronsevinner Svendsen vurderer karrierestopp

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært