Emil Hegle Svendsen spurtet inn til OL-bronse

Emil Hegle Svendsen under 15 km fellesstart i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Emil Hegle Svendsen under 15 km fellesstart i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen knuste tyske Erik Lesser i spurten og sikret OL-bronse på skiskytterguttas fellesstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade sikret gullet på målfoto etter spurtduell mot tyske Simon Schempp. Skiskytterkongen ble dermed første franske utøver med fire gull i OL-historien.

De norske skiskyttergutta så ut til å ha skutt seg bort, men Svendsen skjøt full på siste stå og berget OL-medalje etter en vanvittig spurt mot Lesser. Benedikt Doll hang også lenge med, men måtte se Svendsen og Lesser krige de siste meterne om bronsen.

Svendsen bommet to ganger på andre og tredje skyting, men da han feide ned alle fem blinkene i den siste stående serien, lå veien åpen for medalje.

– Det satt langt inne. Jeg begynte å miste troen etter de tre første OL-løpene. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å ta en bronse, men jeg ga ikke opp og det føles helt sykt bra, sa Svendsen til NRK.

Les også: Johannes Thingnes Bø tok til tårene etter OL-gull

Bjørgen-inspirasjon

Han hentet inspirasjon hos Marit Bjørgen, som lørdag knuste Sverige i spurtoppgjør i stafett.

– Når jeg fikk muligheten til å være først på oppløpet tenkte jeg bare på Marit Bjørgen i går, og hva hun gjorde på oppløpet mot Stina Nilsson, sa bronsevinneren som har slitt tidligere i Pyeongchang-lekene.

Svendsen innledet OL med en svak 18.-plass på sprinten og 20.-plass på jaktstarten. På normaldistansen ble det noe framgang og tiendeplass.

– En turist

Til Nettavisen sier Svendsen at mesterskapet har vært vanskelig.

– Det satt langt inne. Det har vært et helvete, det OL-et her. Jeg hadde ikke troa på at jeg skulle greie det i det hele tatt, hvis jeg skal være ærlig, sier Svendsen.

Han forteller at han har følt seg som en turist.

– Det har vært et trått OL, og det har satt seg litt i hodet, akkurat det. For å være ærlig følte jeg meg som en turist den første uka her i Pyeonchang, og det er ikke noe god følese, sier han.

Les også: Skøytekollaps av Henriksen: – Gikk i svart for meg og fikk angst

Bjøntegaard nest beste norsk

Erlend Bjøntegaard gikk inn til sjuendeplass med to strafferunder, mens Tarjei Bø ble nummer åtte etter tre bom. Johannes Thingnes Bøe bommet hele tre ganger på andre skyting og tok det nokså rolig på vei inn til 16.-plass.

Emil Hegle Svendsen har tidligere tatt fire OL-gull, to i Vancouver og to i Sotsji.

I Vancouver var Svendsen best på normaldistansen og på det norske gullaget i stafett. For fire år siden vant trønderen fellesstarten og miksstafett.

32-åringen har også OL-sølv på sprint fra Vancouver.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy